Doi tineri, sechestraţi şi torturaţi în Bucureşti, după ce le-au reproşat poliţiştilor că nu poartă mască. Fapte abominabile, dezvăluite la 5 luni de la derularea lor

  • Nouă poliţişti de la Secţia 16 din Capitală sunt urmăriţi penal infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, tortură, respectiv complicitate la tortură,
  • Opt dintre aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore.
  • Inculpaţii făceau parte dintr-un filtru de poliţie organizat în zona străzii Calea Şerban Vodă din Bucureşti.
4147 afișări
Imaginea articolului Doi tineri, sechestraţi şi torturaţi în Bucureşti, după ce le-au reproşat poliţiştilor că nu poartă mască. Fapte abominabile, dezvăluite la 5 luni de la derularea lor

Tortură severă şi sechestrare de persoane în Bucureşti, de către poliţişti, în contextul pandemiei. Dezvăluiri după 5 luni de când s-au petrecut evenimente

Nouă poliţişti de la Secţia 16 din Capitală sunt urmăriţi penal pentru infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, tortură, respectiv complicitate la tortură, opt dintre ei fiind reţinuţi pentru 24 de ore. Aceştia au bătut şi sechestrat două persoane care le reproşaseră că nu poartă mască deşi sunt obligaţi de lege şi erau în timpul serviciului. Evenimentele s-au petrecut pe 1 septembrie anul trecut.

Cei nouă poliţişti asigurau noaptea un filtru de poliţie pe Calea Şerban Vodă, în contextul epidemiei de Covid-19, când au fost abordaţi de cei doi trecători.

„La data de 03.03.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 9 inculpaţi, agenţi de poliţie din cadrul DGPMB Secţia 16 Poliţie – Biroul de Ordine Publică, pentru infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, tortură, respectiv complicitate la tortură. Totodată, s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a 8 dintre inculpaţi, respectiv măsura controlului judiciar faţă de un inculpat”, anunţă Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Potrivit procurorilor, la data de 01.09.2020, în jurul orelor 01.45, inculpaţii făceau parte dintr-un filtru de poliţie organizat în zona străzii Calea Şerban Vodă din mun. Bucureşti, context în care au fost abordaţi de persoanele vătămate G.M.I. şi G.T.N. care le-au adresat reproşuri cu privire la nepurtarea măştilor de protecţie în contextul epidemiologic SARS-COV2.

Au urmat scene abominabile, descrise de procurorii care au în lucru cazul, tortură, sechestrare şi apoi abandonare a victimelor.

„În aceste împrejurări, în scopul pedepsirii persoanei vătămate G.M.I. pentru reproşurile adresate, 7 dintre inculpaţi având asupra lor armamentul din dotare au lipsit-o în mod ilegal de libertate, încătuşând-o şi transportând-o împotriva voinţei sale pe un teren viran situat la periferia mun. Bucureşti, sectorul 4, unde 5 dintre aceştia au exercitat pentru aproximativ 30 de minute violenţe fizice asupra victimei, aplicându-i lovituri repetate cu corpuri contondente în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare şi inferioare, dar şi în zona degetelor mâinilor şi a tălpilor. Totodată, unul dintre inculpaţi a supus persoana vătămată unor tratamente degradante”, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Procurorii precizează că în tot acest timp, ceilalţi doi agenţi de poliţie au asistat în mod pasiv la violenţele exercitate asupra persoanei vătămate.

„După exercitarea actelor de violenţă, victima a fost abandonată pe respectivul teren viran. În acelaşi timp, alţi doi inculpaţi au lipsit-o în mod ilegal de libertate pe persoana vătămată G.T.N., în intervalul 01.45 – 02.00. Astfel, după încătuşarea nelegală a acesteia, au încuiat-o în autospeciala ce le fusese repartizată, peste două jante auto depozitate pe bancheta din spate, şi au transportat-o în zona Zeţari din Bucureşti, sectorul 5, unde au descătuşat-o şi abandonat-o pe o stradă întunecată. În cauză cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie”, conchid procurorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici