Poliţişti români detaşaţi pentru trei luni în Italia

O echipă de 16 poliţişti români va pleca, pentru trei luni, în Italia, pentru a-i ajuta pe colegii italieni la investigarea infracţiunilor comise de români pe teritoriul italian, informează, luni, Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA).

42 afișări
Imaginea articolului Poliţişti români detaşaţi pentru trei luni în Italia

Poliţişti români detaşaţi pentru trei luni în Italia (Imagine: Mediafax Foto)

"Ca urmare a celor convenite la Roma, în data de 15 mai, în urma discuţiilor dintre ministrul Cristian David şi ministrul de Interne italian, 16 poliţişti vor pleca astăzi (luni - n. r.) în Italia, pentru a sprijini autorităţile din Peninsulă în investigarea infracţiunilor comise de cetăţenii români", precizează MIRA.

Misiunea poliţiştilor români va dura trei luni. Nouă dintre cei detaşaţi în Italia sunt poliţişti de la Inspectoratele din ţară ale IGPR, cinci sunt poliţişti de frontieră şi ceilalţi doi lucrează la Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

Localităţile în care aceştia vor lucra nu au fost încă stabilite, urmând ca ei să fie trimişi acolo unde vor fi mai utili în investigarea cazurilor cu români.

Ministrul Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, declara că va trimite un număr suplimentar de poliţişti în Italia care să lucreze împreună cu poliţiştii italieni pentru combaterea infracţionalităţii. Demnitarul preciza atunci că, în timpul vizitei sale la Roma, a propus soluţii concrete, care au fost acceptate de autorităţile italiene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici