Poliţiştii au propus neînceperea urmăririi penale în cazul fostei învăţătoare Dana Blându

Poliţiştii Secţiei 6 au propus neînceperea urmăririi penale pentru primire de foloase necuvenite în cazul fostei învăţătoare Dana Blându, dosarul fiind trimis la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2, care urmează să dea o soluţie.

1223 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii au propus neînceperea urmăririi penale în cazul fostei învăţătoare Dana Blându

Poliţiştii au propus neînceperea urmăririi penale în cazul fostei învăţătoare Dana Blându (Imagine: captura video YouTube)

Potrivit unor surse din Poliţia Capitalei, dosarul a fost trimis la Parchet săptămâna trecută, după ce la Secţia 6 au fost audiaţi atât părinţii elevilor de la Şcoala nr. 10, cât şi fosta învăţătoare Dana Blându.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Sectorului 2, procurorul Călin Dumbrăveanu, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că dosarul a ajuns la instituţie în urmă cu două zile, cu propunere de neîncepere a urmăririi penale.

"Dosarul a fost înregistrat şi urmează să intre în circuitul administrativ", a spus procurorul Călin Dumbrăveanu.

El a precizat că dosarul, cu propunerea poliţiştilor, urmează să ajungă la prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Sectorului 2, care îl va repartiza procurorului de caz.

"De la acel moment, soluţionarea dosarului se va face în funcţie de încărcătura de dosare a procurorului. Nu pot preciza o perioadă estimativă în care acesta va fi soluţionat", a mai spus Dumbrăveanu.

Învăţătoarea Dana Blându, concediată de la Şcoala 10 din Bucureşti în urma acuzaţiilor că a cerut părinţilor bani pentru cadourile de Crăciun, a fost audiată în 23 ianuarie, de poliţiştii Secţiei 6, în dosarul în care se fac cercetări pentru primire de foloase necuvenite.

Anterior, anchetatorii i-au audiat şi pe părinţii celor 20 de copii din clasa unde era învăţătoare Dana Blându.

Dosarul în cazul învăţătoarei Dana Blându a fost înregistrat la Parchetul Judecătoriei Sectorului 2 în urma unei sesizări făcute, în 30 decembrie 2013, de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

În 8 ianuarie, dosarul în care se fac cercetări pentru primire de foloase necuvenitea fost trimise de procurori la Secţia 6 Poliţie.

Consiliul de Administraţie al Şcolii nr. 10 "Maria Rosetti" din Capitală a decis, în 10 ianuarie, desfacerea disciplinară a contractului de muncă al învăţătoarei Dana Blându. De asemenea, şcoala a decis şi sesizarea Parchetului în cazul învăţătoarei, pentru aspecte penale care ar fi fost săvârşite de aceasta, anchetatorii urmând să stabilească dacă aceasta a primit foloase necuvenite.

Anchetele în acest caz au început după ce în presă a fost prezentată o înregistrare video preluată de pe YouTube, în care este surprinsă o discuţie între părinţi şi învăţătoarea Blându, aceasta cerând bani pentru cadouri.

Părinţii îi reproşau învăţătoarei că le cere prea mulţi bani, Blându replicând că trebuie să fie oferite cadouri atât secretarei şcolii şi bibliotecarei, cât şi paznicilor şi femeilor de serviciu.

"Astea-s cadourile voastre? Am sunat. Mai vine ceva, nu mai vine... Atât vă reprezintă? Nu sunteţi cartofi, nu sunteţi oi să vă învăţ! (...) Este în politica românească, balcanică, de sărbători să se ofere. Mi s-a spus că aveţi un buget de 50 de lei la patru oameni. Şi am întrebat cui daţi aceste cadouri? Mi s-a spus: trei profesori şi un director. Şi cealaltă directoare are bube? Şi copiii nu salută doctorul, femeile de serviciu?", le spunea învăţătoarea părinţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici