Poliţiştii au reţinut 766 de permise de conducere şi au retras 235 de certificate de înmatriculare

Poliţiştii rutieri au reţinut sâmbătă, 766 de permise de conducere, dintre care 79 pentru consum de alcool şi opt pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise, şi au retras 235 de certificate de înmatriculare, anunţă MAI

2183 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii au reţinut 766 de permise de conducere şi au retras 235 de certificate de înmatriculare

.„În ultimele 24 de ore, echipajele de poliţie au acţionat, la nivelul întregii ţări, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră. Poliţiştii rutieri au reţinut 766 de permise de conducere (dintre care 79 pentru consum de alcool şi 8 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise) şi au retras 235 de certificate de înmatriculare. (...) Structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru gestionarea a 4.556 de evenimente, dintre care 3.041 circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.515 circumscrise situaţiilor de urgenţă”, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, au fost semnalate 840 de posibile infracţiuni, peste 25% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de sâmbătă, s-au dispus măsuri preventive pentru 20 de persoane.

„Au fost prinşi în flagrant 200 de autori de infracţiuni care au săvârşit 197 de fapte penale, şi au fost depistate 17 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale. Poliţiştii şi jandarmii au constatat 11.278 de contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 3,9 milioane de lei. Sâmbătă, pompierii au desfăşurat 37 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate 3 obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Pentru abaterile constatate pompierii au aplicat 163 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 110.500 de lei. În ceea ce priveşte misiunile desfăşurate de pompieri, cele mai multe (1.248) au fost pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 76 pentru stingerea de incendii şi 12 pentru descarcerare”, se precizează în comunicat.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 26 de misiuni aero-medicale, fiind salvate 24 de persoane aflate în situaţii de urgenţă.

„În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.418 cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională. De asemenea, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 135.162 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 20 fiind acordate în ultimele 24 de ore. La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 42,3%. În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, menţionăm că, în ultimele 24 de ore, în ţara noastră au intrat 31.264 de mijloace de transport şi 123.203 persoane, dintre care 12.916 cetăţeni ucraineni”, se arată în finalul comunicatului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici