Poliţiştii vor verifica, timp de două luni, vizele permiselor de armă

Poliţiştii vor verifica, timp de două luni, în perioada 15 septembrie - 15 noiembrie, vizele permiselor de armă, pe parcursul acţiunii urmând să se vizeze 2.214 documente, care atestă dreptul de deţinere, port şi folosire a armelor, eliberate sau vizate în anul 2005.

37 afișări
Imaginea articolului Poliţiştii vor verifica, timp de două luni, vizele permiselor de armă

Poliţiştii vor verifica, timp de două luni, vizele permiselor de armă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Persoanele autorizate pentru deţinerea, portul şi folosirea armelor şi muniţiilor trebuie să se prezinte o dată la 5 ani, la unităţile de poliţie specializate, pentru vizarea permisului de armă, conform prevederilor art. 27 alin. (1) din Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, informează, marţi, Poliţia Română.

Conform legii, acţiunea se declanşează prin Dispoziţie a Inspectorului General al Poliţiei Române.

Astfel, în perioada 15 septembrie - 15 noiembrie, se va desfăşura la nivel naţional acţiunea de viză a permiselor de armă tip A, care conferă doar dreptul de deţinere şi tip B, care conferă dreptul de port şi folosire, precum şi a atestatelor de colecţionar.

Pe parcursul acţiunii se va aplica viza la 2.214 documente, care atestă dreptul de deţinere, port şi folosire a armelor, eliberate sau vizate în anul 2005.

În cadrul acţiunii se va verifica îndeplinirea condiţiilor de acordare a autorizaţiei de procurare a armelor letale, se vor identifica situaţiile de încetare si suspendare a dreptului de deţinere a armelor, respectiv de revocare şi anulare a dreptului de port şi folosire a armelor letale.

Acţiunea va include şi verificarea concordanţei între datele înscrise în permisul de armă, evidenţele poliţiei şi cele ale armelor deţinute şi corectarea erorilor constatate, constatarea deficienţelor şi aplicarea măsurilor legale ce se impun în cazul încălcării prevederilor Legii 295/2004 şi a Codului Penal, precum şi actualizarea evidenţelor cuprinse în Registrului Naţional al Armelor.

La încheierea acţiunii se vor aplica vizele permiselor de armă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici