Poliţistul care a sărit în mare, dintr-o barcă, pentru a scăpa de procurorii DNA, trimis în judecată

Poliţistul judiciarist din Constanţa care a fost prins în flagrant de DNA când primea 3.000 de euro de la un denunţător ca să nu dispună începerea urmăririi penale a acestuia şi a încercat să scape de anchetatori sărind în mare din barca în care se afla a fost trimis în judecată pentru luare de mită

145 afișări
Imaginea articolului Poliţistul care a sărit în mare, dintr-o barcă, pentru a scăpa de procurorii DNA, trimis în judecată

Poliţistul care a sărit în mare, dintr-o barcă, pentru a scăpa de procurorii DNA, trimis în judecată (Foto: Shutterstock / Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Direcţia Naţională Anticorupţie, procurorii DNA Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Laurenţiu Marin Dobre, în prezent fost subcomisar de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Judeţene Constanţa, acuzat de luare de mită, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupţie, Laurenţiu Marin Dobre i-a pretins, în 29 iunie, unui bărbat 3.000 de euro pentru ca, în exercitarea atribuţiilor de cercetare penală, să nu dispună începerea urmăririi penale împotriva acestuia în dosarul în care era cercetat chiar de poliţist.

În plus, Dobre i-ar fi promis denunţătorului că, în schimbul banilor, va dispune restituirea bunurilor care au fost ridicate în urma unei percheziţii făcute în luna aprilie la locuinţa acestuia din urmă.

Ulterior, în 16 iulie, bărbatul a fost abordat din nou de ofiţerul de poliţie judiciară, care i-ar fi cerut, încă o dată, cei 3.000 de euro, în acelaşi scop, arată sursa citată.

Pentru primirea banilor, Dobre a stabilit ca termen limită data de 20 iulie şi ulterior 23 iulie.

Astfel, în 23 iulie, în jurul orei 17.00, subcomisarul de poliţie Laurenţiu Marin Dobre s-a întâlnit cu denunţătorul în Portul Tomis din Constanţa, pentru a primi de la acesta cei 3.000 de euro, procurorii organizând un flagrant.

În momentul în care procurorii anticorupţie au intervenit, Dobre se afla într-o barcă şi a încercat să scape sărind în mare. El a fost, însă, prins, iar procurorii au dispus reţinerea acestuia pentru luare de mită, ulterior el fiind arestat preventiv.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa cu propunerea de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici