Poluare cu hidrocarburi între Costineşti şi Neptun

O organizaţie neguvernamentală din Constanţa a semnalat, luni, o poluare cu hidrocarburi în sectorul de plajă cuprins între localităţile Costineşti şi Olimp, pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri din lungimea liniei ţărmului.

172 afișări
Imaginea articolului Poluare cu hidrocarburi între Costineşti şi Neptun

Poluare cu hidrocarburi între Costineşti şi Neptun (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă al Societăţii de Explorări Oceanografice şi Protecţie a Mediului Marin Oceanic-Club, este vorba despre o suprafaţă de aproximativ 400 de metri din lungimea liniei ţărmului, puternic poluată cu hidrocarburi. De asemenea, şi pe suprafaţa apei ar pluti o peliculă din acelaşi tip de substanţă.

Reprezentanţii organizaţiei neguvernamentale spun că au prelevat probe care vor fi predate în cursul zilei de luni autorităţilor. În comunicatul de presă al Oceanic-Club se mai precizează că, cel mai probabil, poluarea provine de la o navă aflată în tranzit prin apele teritoriale româneşti.

Şeful Serviciului SAR Poluare din cadrul Centrului Maritim de Coordonare al Autorităţii Navale Române, Dumitru Bucureşteanu, a declarat, luni, că a fost înştiinţat despre această posibilă poluare încă de duminică, dar din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile şalupa cu expertul ANR care se deplasa la faţa locului a fost nevoită să se întoarcă.

În această dimineaţă, o echipă formată din reprezentanţi ai ANR şi ai Direcţiei Apelor Dobrogea - Litoral s-a deplasat la Costineşti, în zona Hotelului Forum, de unde va preleva probe din respectiva substanţă.

În cazul în care este vorba despre o poluare cu hidrocarburi, plaja va fi curăţată de către reprezentanţii DADL, în timp ce pe mare vor fi montate baraje antipoluante şi se va interveni cu nave specializate în poluări marine, a mai afirmat Bucureşteanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici