Poluare cu produse petroliere în localitatea constănţeană Castelu

Poliţiştii constănţeni au început o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de producerea mai multor poluări cu produse petroliere înregistrate în zona localităţii Castelu.

26 afișări
Imaginea articolului Poluare cu produse petroliere în localitatea constănţeană Castelu

Poluare cu produse petroliere în localitatea constănţeană Castelu (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, poliţiştii din Castelu au fost sesizaţi, marţi, de localnici, despre faptul că pe câmp, în zona DC 90, unde se află conductele societăţii Conpet, sunt pete de produs petrolier.

Lucrătorii SC Conpet, chemaţi la faţa locului, au constatat că scurgerea a fost cauzată de coroziunea unei instalaţii artizanale mai vechi, care a cedat sub presiunea petrolului pompat prin conductă.

De asemenea, la o distanţă de aproximativ o sută de metri, a fost descoperită o altă instalaţie artizanală, care, de asemenea, cedase. Echipele de intervenţie ale societăţii au trecut imediat la remedierea celor două avarii şi au luat măsuri pentru limitarea poluării.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti în zonă, nu au fost identificate urme de săpături ori de sustragere a produsului petrolier.

Cercetările continuă în vederea stabilirii împrejurărilor şi cauzelor producerii avariilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici