Pompierul Ionuţ Ungureanu a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent

Sergentul major Cristian Ionuţ Ungureanu care şi-a pierdut viaţa miercuri, în incendiul de la complexul comercial Dragonul Roşu din Capitală a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.

360 afișări
Imaginea articolului Pompierul Ionuţ Ungureanu a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent

Pompierul Ionuţ Ungureanu a fost avansat post-mortem la gradul de sublocotenent (Imagine: MAI)

Cristian Ionuţ Ungureanu a decedat miercuri, în incendiul de la complexul comercial Dragonul Roşu, după ce o parte din structura metalică a depozitului s-a prăbuşit peste el.

"În urma incendiului de miercuri, de la complexul comercial Europa, membrii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă «Dealu Spirii» al Municipiului Bucureşti au pierdut în lupta cu flăcările, un prieten, un camarad, un pompier profesionist în persoana sergentului major Ungureanu Cristian Ionuţ", se arată într-un comunicat de joi al ISU.

Joi dimineaţă a avut loc o slujbă religioasă în memoria lui Ionuţ Ungureanu, la Detaşamentul de Pompieri Dămăroaia din Sectorul 1 al Capitalei, în prezenţa familiei şi colegilor acestuia. Ionuţ Ungureanu va fi înmormântat la Valea Mare, judeţul Olt, localitatea de domiciliu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Anca Onofrei, pompierul Ionuţ Ungureanu (24 de ani) salvase un coleg rănit în incendiu, iar în timpul intervenţiei o parte din structura depozitului cuprins de flăcări s-a prăbuşit peste el.

Alţi pompieri militari şi civili care interveneau pentru stingerea incendiului de la complexul comercial Dragonul Roşu au fost răniţi, fiind duşi pentru investigaţii la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Pompierii au reuşit să stingă incendiul după mai multe ore de luptă cu făcările.

Pompierul Ionuţ Ungureanu locuia de doi ani cu chirie în Bucureşti, unde se înscrisese la facultate, fiind nevoit să o abandoneze din lipsa banilor.

Părinţii şi fratele lui Ionuţ Ungureanu au aflat despre tragedie de la comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, colonel Gheorghe Năstasie, care a mers special la Valea Mare.

Primul care a aflat despre decesul lui Ionuţ Ungureanu a fost fratele său, Iulian. "Fratele meu locuia de doi ani în Bucureşti, cu chirie. Se înscrisese la facultate, dar a fost nevoit să o abandoneze întrucât nu aveam bani. A plecat la Bucureşti acum două zile şi urma să se întoarcă acasă peste două săptămâni", a spus Iulian Ungureanu, fratele pompierului.

În momentul în care şeful ISU Olt a ajuns la Valea Mare, părinţii tânărului se aflau pe câmp, la muncă, fiind chemaţi la sediul primăriei. Mama pompierului a avut nevoie de îngrijiri medicale de la cadrele medicale din comună, imediat ce a aflat despre tragedie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici