Ponta: Am aflat de la Parchet că Ilie Sârbu nu e cercetat penal, de la presă că e. Pe cine să cred?

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la Târgu Jiu, răspunzând unei întrebări, că a aflat de la Parchet că senatorul PSD Ilie Sârbu nu este urmărit penal, iar de la presă că este, el întrebându-se, retoric, pe cine să creadă.

531 afișări
Imaginea articolului Ponta: Am aflat de la Parchet că Ilie Sârbu nu e cercetat penal, de la presă că e. Pe cine să cred?

Ilie Sârbu (Imagine: Adi Piclisan/ Mediafax Foto)

"Am aflat de la presă că (Ilie Sârbu - n.r.) e urmărit penal, de la Parchet că nu este urmărit penal. Mă întreb pe cine să cred. Parchetul, care zice că nu e, sau presa, care zice că e”, a spus Ponta.

Direcţia Naţională a Anticorupţie (DNA) a informat, miercuri seară, printr-un comunicat, că senatorul Ilie Sârbu, deputaţii Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam şi directorul general Romsilva, Adam Crăciunescu, sunt urmăriţi penal în dosarul retrocedărilor.

Ilie Sârbu este cercetat pentru folosire a influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite şi sprijinirea unui grup infracţional organizat, precizează DNA.

În cazul lui Viorel Hrebenciuc, urmărirea penală vizează  infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat,  trafic de influenţă şi instigare la folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Ioan Adam este urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, constituire a unui grup infracţional organizat şi trei infracţiuni de cumpărare de influenţă, iar Adam Crăciunescu, pentru abuz în serviciu şi  sprijinirea unui grup infracţional organizat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici