Ponta are un "pass general" pentru Jocurile Olimpice. La ce competiţii vrea să asiste premierul la Londra

Premierul Victor Ponta, care a participat vineri la deschiderea Jocurilor Olimpice, a declarat că are un "pass general" pentru Olimpiadă şi că intenţionează să revină la Londra pentru a urmări inclusiv un meci de baschet al echipei Statelor Unite ale Americii.

647 afișări
Imaginea articolului Ponta are un "pass general" pentru Jocurile Olimpice. La ce competiţii vrea să asiste premierul la Londra

Ponta are un "pass general" pentru Jocurile Olimpice. La ce competiţii vrea să asiste premierul la Londra (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am un pass general. Sper să reuşesc să revin ca să văd câteva competiţii. Nu ascund faptul că, pentru mine, baschetul rămâne sportul favorit, dar dacă pot să văd şi alte competiţii, o să le văd cu plăcere (...) Cine poate să-i bată pe americani ? Sigur, eu, pentru mine, ca şi pentru orice pasionat al baschetului, să vezi echipa Statelor Unite e o ocazie. O să merg, sper, la un meci de baschet al echipei Statelor Unite şi, în rest, îi susţin pe sportivii români", a spus, vineri seara, la Londra, premierul Ponta.

El a adăugat că, pe lângă baschet, va mai urmări competiţiile de gimnastică, scrimă şi polo.

Într-un discurs susţinut la inaugurarea Casei Olimpice a României, şeful Guvernului a afirmat că ştie cât de mult "ar fi trebuit" ca statul român să sprijine Comitetul Olimpic Sportiv Român şi pe sportivii participanţi şi a arătat că, în toamna acestui an, ar urma să fie finalizat un nou pachet legislativ şi o nouă strategie pentru următorii 10-20 ani a sportului românesc.

"Am aflat săptămâna trecută că o mare sportivă care a câştigat o medalie de aur la Olimpiada de la Beijing încă nu şi-a primit premiul pentru acea performanţă. Vreau să cred nu doar că plătim datoriile trecute, dar că, aşa austeritate cum este în România, Guvernul va avea de plătit foarte multe medalii şi premii, alături de Comitetul Olimpic", a spus Ponta.

El a mai afirmat că, în toamna acestui an, Guvernul şi Primăria Capitalei ar putea începe lucrările la o nouă sală polivalentă din Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici