Ponta: Autorităţile să-şi specializeze oameni, procurori care să se priceapă la fonduri UE sunt puţini

Proiecte UE de sute milioane euro sunt blocate în faze de cercetare penală, regula Comisiei Europene fiind să oprească imediat un astfel de proiect, a afirmat premierul Ponta, care a rugat "autorităţile statului să-şi specializeze oamenii" deoarece procurori pricepuţi la fonduri europene sunt puţini.

121 afișări
Imaginea articolului Ponta: Autorităţile să-şi specializeze oameni, procurori care să se priceapă la fonduri UE sunt puţini

Ponta: Autorităţile să-şi specializeze oameni, procurori care să se priceapă la fonduri UE sunt puţini (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"În ultimele trei luni, am păţit nişte lucruri la care nu ne aşteptam în 2015, şi anume, din 40 de judeţe, în 20 de judeţe autorităţile statului au ridicat documentele de la lucrările de apă şi nu se mai lucrează nimic. În original, tone de hârtii. La Bruxelles, regula este că, atunci când există o suspiciune şi cu atât mai mult o cauză penală, acel proiect se lucrează imediat", a spus Ponta la B1 TV.

El a continuat spunând că nu poate decât să roage "autorităţile statului să-şi specializeze oamenii", deoarece procurori care să se priceapă la fonduri europene sunt destul de puţini, iar blocarea proiectelor afectează bugetul de stat, care trebuie să acopere banii nedecontaţi de UE.

Premierul a mai arătat că există trei autorităţi de management, cele mai importante, respectiv Mediu, Dezvoltarea Resurselor Umane şi Transporturi, pentru care nu poate fi găsită o conducere, deoarece foştilor şefi li s-au deschis dosare penale, iar instituţiile au fost supuse percheziţiilor la prima oră a dimineţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici