Ponta, despre Comisia Roşia Montană: Nu vrem să prostim oamenii. Antonescu şi Blaga s-au pronunţat

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că nu mai susţine constituirea unei comisii speciale pe Roşia Montană deoarece nu vrea să "prostească" oamenii, acesta fiind un "joc politic" de vreme ce atât liderul PNL, Crin Antonescu, cât şi cel al PDL, Vasile Blaga s-au pronunţat împotriva proiectului.

838 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre Comisia Roşia Montană: Nu vrem să prostim oamenii. Antonescu şi Blaga s-au pronunţat

Ponta, despre Comisia Roşia Montană: Nu vrem să prostim oamenii. Antonescu şi Blaga s-au pronunţat (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"Noi am crezut că era necesar să avem o comisie parlamentară care să-i cheme şi pe cei care erau pro şi cei care erau contra să discute cu proiectul de lege pe masă. Între timp, liderii politici ai două dintre cele mai mari grupuri din Parlament, şi anume domnul Antonescu şi domnul Blaga, au spus înainte să se facă vreo comisie că ei sunt contra. Atunci ce facem, facem o comisie ca să-i convingem pe domnul Blaga şi Antonescu? Nu mai avea niciun rost. Motiv pentru care, am discutat şi cu domnul Zgonea, atunci trebuie să intrăm rapid (în procedura legislativă, n.r.) la Senat pe procedura normală, la comisii", a afirmat Ponta.

Premierul a susţinut că nu a avut vreo discuţie cu preşedintele PNL pe acest subiect legat de proiectul Roşia Montană.

"Din moment ce nu există sprijin parlamentar, s-au exprimat opiniile contra şi ale domnului Blaga şi ale domnului Antonescu, atunci nu mai are rost să mai ţinem oamenii încurcaţi. Se dezbate la Senat, se respinge, se vine la Cameră (...) şi ştim foarte clar că nu se face acest proiect", a mai spus Ponta.

El a menţionat că a observat că şi ceilalţi liberali s-au raliat opiniei exprimate de Crin Antonescu.

"Cum să mai facem comisie dacă la 1.00 facem comisia şi la 11.00 anunţăm că nu suntem de acord. Asta e un joc pe care nu are rost să-l facem că nu vrem să prostim oamenii. Adică la 11.00 le zicem că suntem cu ei şi la 1.00 facem comisiei contra lor (...) Noi nu vrem să facem aşa ceva. Dacă s-a decis, şi uite, repet, sunt doi oameni, doi lideri politici care au anunţat foarte clar, e dreptul lor, nu e nicio supărare. Dar atunci nu are rost să mai prelungim lucrurile. E Senatul, sunt comisiile din Senat care se vor pronunţa", a mai afirmat premierul.

El a fost întrebat dacă a fost deranjat de poziţia exprimată de Antonescu, Ponta precizând că nu a fost vorba de vreo supărare.

Preşedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a declarat, luni, că ideea înfiinţării comisiei speciale privind proiectul Roşia Montană nu are nicio legătură cu poziţia exprimată împotriva demarării proiectului, precizând că el însuşi a pledat pentru constituirea acestui for.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici