Ponta, despre definirea casătoriei ca relaţie bărbat-femeie: O Constituţie nu trebuie să prevadă tot

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, răspunzând unei întrebări privind introducerea definirii căsătoriei în Constituţie ca relaţie dintre un bărbat şi o femeie, că Legea fundamentală nu trebuie să prevadă tot, ci doar lucruri de principiu, restul prevederilor rămânând la nivelul legii organice.

646 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre definirea casătoriei ca relaţie bărbat-femeie: O Constituţie nu trebuie să prevadă tot

Ponta, despre definirea casătoriei ca relaţie bărbat-femeie: O Constituţie nu trebuie să prevadă tot (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Întrebat dacă nu este de acord cu introducerea definirii căsătoriei în Constituţie ca relaţie dintre un bărbat şi o femeie, Ponta a răspuns: "Eu de principiu cred - şi asta am discutat şi cu colegii mei - că o Constituţie nu trebuie să prevadă tot. Altfel facem o Constituţie de cinci mii de articole şi după aceea o să ne pară rău".

"O Constituţie trebuie să prevadă nişte lucruri la nivel de principiu, după care, restul rămâne la Legea organică", a spus Ponta.

El a arătat că a avut o întrevedere cu social-democraţii membri ai Comisiei de revizuire a Constituţiei şi că se va vedea şi cu colegii liberali pentru a "retuşa" lucruri care au rămas de discutat la Constituţie.

"Retuşăm pe lucrurile care au mai rămas în discuţie", a spus Ponta, îniante de întrevederea cu preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi cu liberalii membri ai Comisiei de revizuire a Constituţiei.

Sursele citate au precizat, joi, pentru MEDIAFAX, că aceste teme urmează să fie discutate între liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu în cursul zilei de joi, în pauza şedinţei Comisiei de revizuire.

Sursele citate au susţinut că social-democraţii ar dori reluarea votului asupra amendamentului votat deja prin care căsătoria e definită ca relaţie între un bărbat şi o femeie şi menţinerea articolului din Constituţia actuală, care defineşte căsătoria ca relaţie dintre "soţi".

Comisia de revizuire a Constituţiei a adoptat, miercuri, un amendament care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între "un bărbat şi o femeie", sintagmă care înlocuieşte cuvântul "soţi", prezent în textul actual al Legii fundamentale.

Articolul 48, alineatul (1) din actuala Constituţie, care are conţinutul "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor" devine: "Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici