Ponta, despre propunerea PNL privind reducerea CAS: Chiţoiu şi Voinea să găsească soluţii

Premierul Victor Ponta a fost întrebat, vineri, dacă propunerea liberalilor de reducerea a CAS cu 3% e fezabilă, el precizând că diminuarea contribuţiilor reprezintă unul dintre obeictivele principale ale USL şi că miniştrii Chiţoiu şi Voinea trebuie să găsească soluţii pentru aplicarea măsurii.

228 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre propunerea PNL privind reducerea CAS: Chiţoiu şi Voinea să găsească soluţii

Daniel Chitoiu si Liviu Voinea (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Este unul din obiectivele principale ale guvernării USL - reducerea contribuţiilor şi a taxării muncii. Şi evident că ministrul de Finanţe, domnul Chiţoiu, ministrul Bugetului, domnul Voinea, trebuie să lucreze şi să găsească soluţiile în bugetul pe anul viitor pentru a aplica această promisiune a noastră, aşa cum de fapt am aplicat toate celelate promisiuni, şi cele referitoare la pensii şi salarii, şi cele referitoare la TVA la pâine sau la drepturile tăiate ilegal militarilor", a spus Ponta.

"Este o promisiune a USL, este un obiectiv bun pentru România să reducem taxarea muncii şi asta trebuie să încercăm să facem în 2014", a spus Ponta.

Vicepremierul Daniel Chiţoiu a anunţat, joi, după şedinţa BPN al PNL, că a primit mandatul acestui for pentru trei măsuri de politică fiscal-bugetară care să fie susţinute la elaborarea bugetului pe 2014, prima dintre acestea fiind reducerea cotelor de contribuţie socială cu 3%.

Potrivit lui Chiţoiu, construcţia bugetară pe anul 2014 nu permite o reducere mai mare de 3% a contribuţiilor sociale.

În prezent, contribuţiile pentru pensie (CAS) sunt de 20,8% din salariul brut la angajator şi de 10,5% la angajat.

Daniel Chiţoiu a precizat că reducerea CAS ar presupune în primă instanţă o influenţă negativă asupra bugetului de stat, dar se mizează pe o reducere a evaziunii fiscale şi o conformare a contribuabililor.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici