Ponta: După zborul cu F16, îmi pierdusem energia. Cu un MIG 21 nu puteam zbura, sunt prea înalt!

Premierul Ponta a afirmat că a zbura cu un avion supersonic a fost întotdeauna un vis pentru el, pe care nu şi l-ar fi putut realiza niciodată cu un MIG 21 deoarece este prea înalt şi ar fi trebuit să explice "colegilor ziarişti" că a zbura cu MIG nu înseamnă neapărat că îţi plac cei care îl produc.

2238 afișări
Imaginea articolului Ponta: După zborul cu F16, îmi pierdusem energia. Cu un MIG 21 nu puteam zbura, sunt prea înalt!

Ponta: După zborul cu F16, îmi pierdusem energia; cu un MIG 21 nu puteam zbura, sunt prea înalt! (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Şeful Guvernului şi-a prezentat consideraţiile într-un discurs susţinut la o recepţie oragnizată, marţi seara, de Lockheed Martin, la care a participat şi Însărcinatul cu afaceri al SUA în România, Duane Butcher.

"Sunt foarte recunoscător lui Lockheed Martin, a zbura cu supersonicul a fost întotdeauna un vis pentru mine, nu mi l-aş fi putut realiza niciodată cu un MIG 21, din două motive: unul - sunt prea înalt; al doilea - îmi trebuiau cel puţin două săptămâni să explic colegilor mei ziarişti că a zbura cu MIG-ul nu înseamnă neapărat că îţi plac cei care îl produc. De aceea, am aşteptat venirea lui F16, nu am dorit să ratez această oportunitate şi întotdeauna am fost pasionat de maşini rapide, maşini de raliu sau de Formula 1. De aceea am crezut că sunt foarte rapid, însă, după zborul cu F16, am devenit foarte lent şi, când am aterizat, îmi pierdusem zâmbetul şi energia, dar nu şi mândria. Ultima propoziţie pe care i-am spus-o pilotului a fost: fac pariu cu tine că piloţii români vor zbura chiar mai bine decât tine, pe aceleaşi aparate. Sper să văd acest lucru întâmplându-se", a spus Ponta.

El a adăugat că a fi membru al "familiei F16" a fost un proiect de lungă durată şi un vis pentru forţele armate române, un semn clar şi concret al angajamentului României de a îşi îndeplini obligaţiile ce derivă din parteneriatul special cu Statele Unite şi calitatea de stat membru NATO.

Premierul a apreciat totodată că forţele armate române merită cea mai bună tehnologie militară, deoarece au o excelentă resursă umană, însă, în secolul XXI, a avea numai resursa umană fără suportul tehnologic nu este de ajuns.

În urmă cu o lună, premierul Victor Ponta s-a aflat la Baza 71 Aeriană din Câmpia Turzii, unde s-a îmbrăcat în uniformă de pilot al Forţelor Aeriene Române şi a zburat cu un avion F-16, pilotat de un pilot american, premierul stând pe locul din spate, în postura de copilot.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici