Ponta: Eu sigur nu-i dau brevetul lui Băsescu. Îl chem să-l testez, dacă mai sunt la Transporturi

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Suceava, că, dacă va mai fi interimar la Transporturi, el nu-i va semna noul brevet de comandant de navă preşedintelui Traian Băsescu, pe care îl va chema să-l testeze personal.

1021 afișări
Imaginea articolului Ponta: Eu sigur nu-i dau brevetul lui Băsescu. Îl chem să-l testez, dacă mai sunt la Transporturi

Ponta: Eu sigur nu-i dau brevetul lui Băsescu. Îl chem să-l testez, dacă mai sunt la Transporturi (Imagine: Adrian Boioglu/Mediafax Foto)

Întrebat dacă va semna el, ca ministru interimar la Transporturi noul brevet de comandat de navă al lui Traian Băsescu sau îl va lăsa pe viitorul ministru să facă acest lucru, Victor Ponta a întrebat la rândul său când dă examenul şeful statului.

"Păi, azi nu e liber?", a replicat Ponta când ziariştii i-au spus că Traian Băsescu este testat vineri.

Premierul a spus apoi că, având în vedere comportamentul lui Traian Băsescu din ultima perioadă, el sigur nu îi dă brevetul.

"Având în vedere manifestările din ultima perioadă ale domnului preşedinte Traian Băsescu, manifestări ce dau nişte semne de inconsecvenţă, de incoerenţă, de lipsă de echilibru, dacă mai sunt eu ministru, îl chem personal ca să-l testez. Dacă se comportă şi pe navă cum s-a comportat îl ultima perioadă ca preşedinte, sigur nu-i dau brevetul. Poate iar dă foc la navă, ca la Rouen", a afirmat Victor Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, vineri dimineaţă, la Centrul de simulare al CERONAV din Constanţa, unde susţine o testare pe un simulator de navigaţie, în cadrul cursurilor de reconfirmare a brevetului de comandant de navă, el spunând că are emoţii, dar că este mai uşor să conduci o navă decât o ţară.

Preşedintele a ajuns la sediul Centrului Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV) în jurul orei 8.45, fiind îmbrăcat în costum de comandant de navă.

"Este un examen, doar nu era să vin îmbrăcat în blugi", a explicat preşedintele.

Întrebat de jurnalişti dacă are emoţii, el a confirmat, spunând că este pentru prima dată când trebuie să dea examenul pentru reconfirmarea brevetului.

"Nu există examen la care să nu ai emoţii. Şi am şi o problemă. Este prima dată de când m-am dat jos de pe navă când am întreruptă valabilitatea brevetului de comandant. Anul trecut mi-a expirat dreptul de a mă urca pe o navă în funcţia de comandant, pentru că am fost ocupat cu suspendarea", a spus şeful statului râzând.

Întrebat cum crede că va fi testarea la simulatorul de navigaţie, el a spus că se aşteaptă la situaţii de navigaţie care îi sunt familiare.

"Vor fi foarte apropiate de realitate pentru că se bazează pe hărţi reale", a mai afirmat Băsescu.

Răspunzând unei alte întrebări, şeful statului a spus că este mai uşor să conduci o navă decât o ţară: "Ţara este mai greu de condus decât o navă. La bordul navei comandantul nu prea are opoziţie".

La intrarea în sediul centrului de simulare al Ceronav, Băsescu le-a spus reprezentanţilor instituţiei care l-au întâmpinat că îi pare rău că a trebuit ca aceştia să vină la serviciu într-o zi liberă, dar testarea fusese programată înainte ca această zi să fie declarată liberă de către guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici