Ponta: Guvernul are variante care să sprijine trecerea la un sistem fără subvenţii la energie

Guvernul lucrează împreună cu primăriile la mai multe variante prin care eliminarea subvenţiilor la energia termică să fie efectuată treptat şi cu ajutorul statului, considerându-se că ridicarea acestei subvenţii pentru populaţie a reprezentat o măsură luată mult prea brutal, afirmă premierul Ponta.

412 afișări
Imaginea articolului Ponta: Guvernul are variante care să sprijine trecerea la un sistem fără subvenţii la energie

Victor Ponta (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Ministerul Administraţiei şi Internelor cu Ministerul Finanţelor şi cu reprezentanţii primăriilor au lucrat şi lucrează în această perioadă la mai multe variante de a sprijini trecerea treptată la un sistem fără subvenţii", a spus Ponta.

El a apreciat că ridicarea subvenţiei la energia termică pentru populaţie a reprezentat o măsură luată mult prea brutal, iar majoritatea oraşelor mari au probleme aproape insurmontabile în această iarnă.

Întrebat de jurnalişti care sunt modalităţile de sprijinire avute în vedere, premierul a arătat că este luat în calcul un sprijin acordat primăriilor în vederea reabilitării sistemului de termoficare şi a susţinut că primăriile care vor beneficia de acest sprijin nu vor fi selectate pe criterii politice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici