Ponta l-a premiat pe un angajat al Primăriei Cacica, după găsirea unui tezaur monetar geto-dacic

Premierul Victor Ponta l-a premiat, vineri dimineaţă, la Centrul de afaceri multicultural Cacica, judetul Suceava, cu o diplomă şi 10.000 de lei, pe Paul Croitoriu, care a găsit recent, pe un deal din zonă, cel mai mare tezaur de monede geto-dacice, cu o vechime de peste 2.400 de ani.

845 afișări
Imaginea articolului Ponta l-a premiat pe un angajat al Primăriei Cacica, după găsirea unui tezaur monetar geto-dacic

Ponta l-a premiat pe un angajat al Primăriei Cacica, după găsirea unui tezaur monetar geto-dacic (Imagine: Tiberiu Bujdei/Mediafax Foto)

În timpul festivităţii de înmânare a acestei diplome, premierul Victor Ponta l-a întrebat pe Croitoriu cum a reuşit să facă această descoperire, suceveanul explicând că face prospecţiuni în zonă de mai mult timp, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Deci nu e o întâmplare", a spus Victor Ponta.

Paul Croitoriu este angajat al Primăriei Cacica, judeţul Suceava, cu responsabilităţi în domeniul turismului, IT şi cultură şi a găsit recent, pe un deal din zonă, 309 monede geto-dacice din argint brut şi 40 de fragmente monetare tot din argint cu vechime de peste 2.400 de ani, acesta fiind considerat cel mai important tezaur de monede geto-dacice de pe teritoriul României.

Croitoriu a folosit un detector de metale comandat din Bulgaria cu care a verificat zona din apropierea comunei, iar într-un loc a găsit o monedă, după care a săpat cu un prieten în mai multe locuri şi a descoperit 309 monede.

După descoperire, el l-a anunţat pe poliţistul de patrimoniu şi a predat obiectele Muzeului Bucovinei.

După festivitatea de premiere de vineri dimineaţă, de la Cacica, premierul Victor Ponta a semnat în cartea de onoare a comunei Cacica şi a remarcat că a ajuns în ziua bâlciului din comună, amintindu-şi că prima dată a participat la bâlciul din Cacica în urmă cu 34 de ani.

Premierul a povestit că de mai multe ori în tinereţe şi-a petrecut vacanţele de vară în satul Pîrteşti, comuna Cacica.

Primarul comunei, Elena Boloca, i-a cerut sprijin premierului pentru realizarea aducţiunii de apă şi canalizare în comună, pentru reabilitarea piscinei cu apă sărată şi rentabilizarea minei de sare.

Premierul a discutat cu autorităţile locale şi cu membri ai Salrom despre modul în care mina de sare ar putea fi rentabilizată în perioada următoare şi pentru salvarea locurilor de muncă.

La ora transmiterii acestei ştiri, premierul Victor Ponta participă la inaugurarea piaţetei Ioan Paul al II-lea din faţa Basilicii Minor, din Cacica, eveniment la care mai sunt prezenţi ambasadorul Poloniei, Marek Szczygieł, episcopul romano-catolic de Iaşi, Petru Gherghel, şi pelerini din şase ţări.

Primul-ministru Victor Ponta va merge apoi la slujba de Sfânta Maria, de la Mănăstirea Putna.

În cursul după-amiezii de vineri, Victor Ponta va lua parte la slujba de Sfânta Maria de la la Mănăstirea Nicula.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici