Ponta nu mai participă la manifestările de la Iaşi de Ziua Unirii: "Cred că sunt mai util aici"

Premierul Victor Ponta nu va mai participa la manifestările de la Iaşi prilejuite de împlinirea a 155 de ani de la Unirea Principatelor, potrivit unor surse politice locale.

1045 afișări
Imaginea articolului Ponta nu mai participă la manifestările de la Iaşi de Ziua Unirii: "Cred că sunt mai util aici"

Ponta nu mai participă la manifestările de la Iaşi de Ziua Unirii (Imagine: Liviu Chirica/ Arhiva Mediafax Foto)

Ponta: Aş fi vrut să fiu la Iaşi, dar cred că sunt mai util aici

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la ieşirea din sediul MAI, că ar fi vrut să participe la manifestările organizate la Iaşi de Ziua Unirii, însă crede că este mai util la Bucureşti, unde este nevoie şi de organizarea comandamentului de iarnă.

Ponta a spus că a venit la Ministerul Afacerilor Interne ca să dea un mesaj de stabilitate pentru instituţiile fundamentale ale statului, cum este şi MAI.

"Ministerul de Interne este o structură fundamentală a statului, care a fost afectată de plecarea ministrului, a şefilor de struct, de toată discuţia mediatică. Am vrut să dau un mesaj de stabilitate şi încredere", a adăugat Ponta.

Premierul a mai spus că poliţişti, jandarmii, pompierii sunt cei care zi de zi sunt salvează vieţi, ajută şi nu trebuie să existe niciun fel de suspiciuni în cazul acestora.

La evenimente vor fi prezenţi preşedintele Senatului, Crin Antonescu, şi vicepremierul Liviu Dragnea.

Premierul avea programată participarea la manifestările de la Iaşi începând cu ora 11.00.

Manifestările oficiale din Piaţa Unirii vor începe vineri, la ora 11.00, când oficialităţile prezente vor rosti discursuri, apoi vor depune coroane de flori la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

După defilarea militarilor, cei prezenţi se vor prinde în tradiţionala Horă a Unirii.

La finalul evenimentului, participanţii vor putea mânca fasole cu cârnaţi şi vor putea bea vin fiert, Primăria ieşeană susţinând că vor fi oferite 10.000 de porţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici