Ponta preia în coordonare Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor

Premierul Victor Ponta va prelua în coordonare Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), instituţie care până în prezent a funcţionat în subordinea Ministerului Finanţelor.

574 afișări
Imaginea articolului Ponta preia în coordonare Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor

Ponta preia în coordonare Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Modificarea a fost decisă de Guvern prin ordonanţa de urgenţă care stabileşte noua configuraţie a Executivului.

"Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, trece din subordinea Ministerului Finanţelor Publice în subordinea Guvernului şi în coordonarea primului-ministru, prin Cancelaria primului-ministru", se arată în ordonanţă.

Autoritatea va fi finanţată de la bugetul de stat, prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, şi va fi condusă în continuare de un preşedinte, cu rang de secretar de stat, ajutat de unul sau mai mulţi vicepreşedinţi, cu rang de subsecretar de stat, numiţi şi eliberaţi din funcţie prin decizie a primului-ministru.

Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase din România, Comisia specială de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut comunităţilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale din România, precum şi Comisia centrală pentru aplicarea dispoziţiilor Legii 9/1998 privind acordarea de compensaţii cetăţenilor români pentru bunurile trecute în proprietatea statului bulgar în urma aplicării Tratatului dintre România şi Bulgaria, semnat la Craiova la 7 septembrie 1940, funcţionează autonom, se mai arată în ordonanţa aprobată de Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici