Ponta: Preşedintele, premierul, ministrul Justiţiei să aibă un rol formal în numirea procurorilor

Premierul Victor Ponta, care asigură interimatul la Ministerul Justiţiei, a declarat, joi, că funcţiile politice, preşedintele, premierul, ministrul Justiţiei trebuie să aibă un rol formal în numirea procurorilor, în viaţa justiţiei, subliniind că el crede foarte mult în independenţa magistraţilor.

203 afișări
Imaginea articolului Ponta: Preşedintele, premierul, ministrul Justiţiei să aibă un rol formal în numirea procurorilor

Ponta: Preşedintele, premierul, ministrul Justiţiei să aibă un rol formal în numirea procurorilor (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Ministrul interimar al Justiţiei, premierul Victor Ponta, a spus, că a avut o discuţie cu secretarii de stat de la MJ pentru a vedea care sunt problemele instituţiei.

"Din păcate, sunt foarte multe probleme, evident moştenite de foarte mult timp", a adăugat Ponta.

Premierul a spus că el crede foarte mult în independenţa magistraţilor şi, în opinia lui, funcţiile politice, preşedintele, premierul, ministrul Justiţiei trebuie să aibă un rol formal în numirea procurorilor, în viaţa de zi cu zi a justiţiei.

Ponta a mai spus că Ministerul Justiţiei are un buget insuficient pentru buna funcţionare a instituţiei, precizând că banii s-au epuizat în luna mai.

Premierul a ţinut să precizeze că nu este un reproş la adresa fostului ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu pentru că a cheltuit toţi banii până în luna mai, pentru că aceştia au fost foarte puţini, ci este un reproş la adresa modului în care s-a asigurat finanţarea pentru MJ.

Ponta a adăugat că 35 de milioane de lei pentru modernizarea instanţelor judecătoreşti "reprezintă câteva picături într-un ocean de necesităţi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici