Pop: Organele abilitate, sesizate în cazul unui manual auxiliar. Ministerul Educaţiei nu l-a avizat niciodată. Lupta cu baronii manualelor continuă

Organele abilitate au fost sesizate în cazul unui manual auxiliar care se regăseşte în unele unităţi şcolare, care, deşi poartă pe copertă inscripţia „Avizat Ministerul Educaţiei Naţionale 2017”, acesta nu a fost niciodată aprobat de instituţie, susţine ministrul Liviu Pop.

982 afișări
Imaginea articolului Pop: Organele abilitate, sesizate în cazul unui manual auxiliar. Ministerul Educaţiei nu l-a avizat niciodată. Lupta cu baronii manualelor continuă

Pop: Organele abilitate, sesizate în cazul unui manual auxiliar. Ministerul Educaţiei nu l-a avizat niciodată. Lupta cu baronii manualelor continuă

„Este important ca părinţii, elevii şi profesorii sa înţeleagă ca articolul 69, alineatul 1 prevede clar că în unităţile de învăţământ se pot furniza numai materiale avizate de către Ministerul Educaţiei. În cazul respectiv, situaţia este mult mai gravă pentru că o editură îşi permite să spună ca are avizul Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) fără să aibă acest aviz”, a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Educaţiei, Liviu Pop.

Conform sursei citate, Direcţia Juridică din cadrul Ministerului Educaţiei va lua măsurile care se impun în acest caz.

„Această editură este una din cele pe care în septembrie le-am somat scris că folosesc însemnele Ministerului şi constatăm că situaţia nu s-a schimbat cu nimic. Mai am în vedere cinci sau şase edituri în aceeaşi situaţie şi facem monitorizare în continuu, adică lupta cu baronii manualelor continuă”, a mai spus Pop.

Conform articolui 69 alineatul (1) din Legea Educaţiei Naţionale, „În unităţile de învăţământ de stat sau particulare se utilizează manuale şcolare şi alte auxiliare didactice aprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale”.

Auxiliarul la care face referire ministrul a fost scos de Editura Diana, este adresat copiilor de cinci, şase ani şi se numeşte „Domeniul Limbă şi Comunicare”

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici