Porcul la control. ANSVSA: 4.600 kg de produse reţinute şi amenzi de 1,9 milioane de lei, înaintea sărbătorilor

Inspectorii sanitar-veterinari au reţinut peste 4.600 de kilograme de produse de origine animală şi au dat amenzi de peste 1,8 milioane de lei, în urma primelor controale făcute înainte de sărbătorile de iarnă.

172 afișări
Imaginea articolului Porcul la control. ANSVSA: 4.600 kg de produse reţinute şi amenzi de 1,9 milioane de lei, înaintea sărbătorilor

Porcul la control. ANSVSA: 4.600 kg de produse reţinute şi amenzi de 1,9 milioane de lei, înaintea sărbătorilor

Potrivit ANSVSA, în intervalul 30 noiembrie – 11 decembrie, au fost făcute 3.305 controale în unităţi de depozitare a produselor de origine animală autorizate sau înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, pieţe agro-alimentare, târguri, unităţi de tip hipermarket/supermarket, unităţi de comercializare a produselor alimentare de origine animală şi nonanimală, precum şi în unităţi de alimentaţie publică.

În urma neregulilor, au fost date 291 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 1.891.860 de lei.

Totodată, au fost emise 6 ordonanţe de suspendare a activităţii şi o ordonanţă de interzicere a activităţii.

S-a reţinut 4.618,9 kg produse de origine animală (carne porc, carne pasăre, peşte şi produse din peşte, lapte, produse lactate şi 389.104 buc ouă) în valoare de 294.086 de lei, precum şi 7.900 kg de produse de origine nonanimală.

Printre deficienţele constatate se numără depozitarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, produse expirate, vânzare fără respectarea condiţiilor de igienă sau în spaţii neînregistrate sanitar veterinar, manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, lipsa unor documente, transportul de produse alimentare cu mijloace de transport neînregistrate sanitar veterinar.

ANSVSA anunţă că va intensifica acţiunilor de inspecţie şi control cu această tematică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici