Porturile, închise din cauza ceţii. Traficul rutier în Constanţa şi Tulcea, afectat de acelaşi fenomen

Operaţiunile portuare au fost sistate, sâmbătă dimineaţă, în porturile constănţene, din cauza ceţii dense, vizibilitatea pe mare scăzând sub o jumătate de milă marină, transmite corespondentul MEDIAFAX.

77 afișări
Imaginea articolului Porturile, închise din cauza ceţii. Traficul rutier în Constanţa şi Tulcea, afectat de acelaşi fenomen

Porturile,închise din cauza ceţii; traficul rutier în Constanţa şi Tulcea,afectat de acelaşi fenomen (Imagine: Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Potrivit autorităţilor portuare, manevrele de încărcare şi descărcare ale navelor în porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud - maritim şi fluvial, şi Midia au fost suspendate, sâmbătă, în jurul orei 08.30, din cauza vizibilităţii extrem de scăzute, în condiţii de ceaţă. De asemenea, din acelaşi motiv a fost oprit şi tranzitul de barje prin ecluza de la Agigea a Canalului Dunăre - Marea Neagră.

Toate manevrele şi operaţiunile portuare vor fi reluate imediat ce condiţiile meteorologice se vor îmbunătăţi.

De asemenea, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier în judeţele Constanţa şi Tulcea se desfăşoară în condiţii de ceaţă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 200 de metri şi izolat, sub 50 de metri.

Pentru judeţele menţionate, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare nowcasting cu cod galben referitoare la acest fenomen, valabilă până la ora 11.30.

Conducătorilor auto li se recomandă să circule cu viteză redusă, să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic şi să păstreze, în mers, o distanţă suficient de mare faţă de autovehiculul care îl precedă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă în situaţia în care acesta încetineşte brusc. În zonele cu vizibilitate redusă, se impune folosirea luminilor de întâlnire împreună cu cele de ceaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici