Poştaşul arădean suspectat că a fugit cu peste 15.000 de lei a fost prins cu ajutorul familiei sale

Poştaşul arădean suspectat că a furat de la serviciu peste 15.000 de lei, bani de pensii şi alocaţii, a fost prins de poliţişti, vineri după-amiază, după ce chiar familia acestuia a oferit informaţii despre locul în care se afla, afirmă surse din Poliţie.

240 afișări
Imaginea articolului Poştaşul arădean suspectat că a fugit cu peste 15.000 de lei a fost prins cu ajutorul familiei sale

Poştaşul arădean suspectat că a fugit cu peste 15.000 de lei a fost prins cu ajutorul familiei sale (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unor surse din Poliţia Arad, poştaşul a fost ridicat dintr-o locuinţă din municipiu, după ce informaţiile despre locul în care se afla au fost oferite de familia acestuia.

Bărbatul a fost ridicat fără să opună rezistenţă, iar la ora transmiterii acestei ştiri este audiat la sediul Poliţiei.

Tot la audieri urmează să fie adusă şi diriginta oficiului poştal din comuna Vladimirescu, unde lucra bărbatul.

Poştaşul din Arad a fost căutat de poliţişti după ce ar fi furat din sediul oficiului la care lucra peste 15.000 de lei, el fiind în preaviz după ce şefii l-au condediat pentru că îl suspectau şi de alte fraude, cum ar fi însuşirea de bani în numele mai multor beneficiari.

Poştaşul suspectat de furt şi fraude are 24 de ani, este din municipiul Arad şi a fost angajat în urmă cu un an la oficiul din comuna Vladimirescu, aflată la trei kilometri de municipiu.

Şefii săi l-au reclamat la Poliţie după ce, în cursul zilei de marţi, a dispărut de la serviciu, iar apoi diriginta oficiului a semnalat că a dispărut şi o sumă importantă de bani.

Conform unor surse din Oficiul Judeţean de Poştă Arad, tânărul angajat s-a prezentat marţi la serviciu pentru a ridica banii de pensii şi alocaţii care ar fi urmat să fie distribuţi beneficiarilor din comuna Vladimirescu. În timp ce aştepta ca diriginta oficiului să-i dea banii şi corespondenţa, bărbatul ar fi reuşit să sustragă, de pe o masă, câteva teancuri de bancnote. Bărbatul ar fi dispărut imediat, iar diriginta a observat lipsa banilor abia când a terminat de distribuit sumele şi celorlalţi factori poştali. Angajatul a fost căutat de şefi la telefon, însă nu a mai răspuns, astfel că a fost alertată Poliţia.

Şeful Oficiului Judeţean de Poştă Arad, Dan Traian Ţoldan, declara, miercuri, că angajatul era în preaviz din luna decembrie.

"Urma să fie concediat pentru că era suspectat de mai multe fraude. Se pare că a ridicat în numele unor beneficiari sume de bani şi semna actele în fals. Din decembrie, era cercetat pe linie administrativă, cerectări care continuă pe teren direct acasă la oameni, pentru a stabili prejudiciul total”, declara Ţoldean.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene, Camelia Tuduce, afirma că suspectul este căutat pentru furt, în urma plângerii depuse de şefii săi.

Totodată, poliţiştii spuneau că dacă va fi depusă o sesizare şi diriginta oficiului din Vladimirescu ar putea fi cercetată penal pentru neglijenţă în serviciu, pentru că a lăsat banii nesupravegheaţi pe o masă din sediu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici