Posturile în sectorul bugetar vor fi blocate doar în 2010, nu şi în 2011

Guvernul a decis ca interdicţiile de ocupare a posturilor vacante în sectorul bugetar să fie menţinute doar pentru acest an, nu şi pentru anul viitor, a declarat, luni seara, ministrul Muncii, Mihai Şeitan.

208 afișări
Imaginea articolului Posturile în sectorul bugetar vor fi blocate doar în 2010, nu şi în 2011

Posturile în sectorul bugetar vor fi blocate doar în 2010, nu şi în 2011 (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Întrebat de presă dacă ordonanţa privind aplicarea Legii de salarizare unitară stabileşte şi ca angajările în instituţiile publice şi companiile naţionale să fie îngheţate pentru anul viitor, ministrul a răspuns negativ.

"Nu, măsurile de anul trecut care se refereau la îngheţarea numărului de salariaţi şi posibilitatea de angajare numai la plecarea la şapte inşi a unei singure persoane se păstrează şi anul acesta, nu şi pentru anul viitor. Doar pentru 2010", a spus Şeitan.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind aplicarea Legii de salarizare unitară, obţinut şi prezentat vineri de MEDIAFAX, stabilea că ocuparea posturilor vacante din instituţiile publice va fi blocată atât pentru 2010, dar şi pentru 2001, până la finele anului viitor urmând să fie interzise şi achiziţionarea, preluarea în leasing sau închirierea de autoturisme, mobilier şi aparatură birotică în administraţie.

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că blocarea posturilor vacante din sistemul bugetar până la finalul anului 2011 va acutiza criza în anumite sectoare, serviciile de utilitate publică urmând să funcţioneze şi mai deficitar, şi că personalul adiacent din Justiţie se află printre cei care vor avea de suferit prin această măsură.

Ordonanţa privind aplicarea legii de salarizare unitară a fost aprobat, luni seara, de Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici