Posturile vacante la ÎCCJ pot fi ocupate în limita cheltuielilor de personal

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va fi exceptată de la prevederile OUG34, urmând ca posturile vacante sau vacantate să poată fi ocupate în limita cheltuielilor de personal alocate instituţiei, au decis, sâmbătă, comisiile de buget-finanţe, care au votat în unanimitate un amendament în acest sens.

95 afișări
Imaginea articolului Posturile vacante la ÎCCJ pot fi ocupate în limita cheltuielilor de personal

Președintele interimar al ÎCCJ, Lidia Bărbulescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Amendamentul respectiv a fost elaborat ad-hoc, în cadrul dezbaterilor asupra bugetului ÎCCJ pe 2010, de către deputatul PNL Eugen Nicolăescu şi de către preşedintele de şedinţă, Viorel Ştefan.

Amendamentul a constituit rezolvarea la problema ridicată de preşedintele interimar al ÎCCJ, Lidia Bărbulescu, care privea posibilitatea de a ocupa 50 de posturi vacante sau care urmează a se vacanta în urma ieşirii la pensie a unor magistraţi.

Soluţia a fost agreată şi de către secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Gheorghe Gherghina, care a apreciat că, în situaţia în care nu se fac alocări suplimentare, cele 50 de posturi pot fi ocupate, fiind deja bugetate.

El a precizat că în 2009 ÎCCJ a avut 480 de posturi bugetate, acest număr fiind bugetat şi pentru 2010. El a arătat că din cele 480 de posturi bugetate, ÎCCJ are ocupate 450.

Lidia Bărbulescu a explicat că cele 30 de posturi sunt vacante şi bugetate, ea precizând că altele urmează a se vacanta şi a cerut posibilitatea de a fi ocupate, pentru a asigura buna funcţionare a instituţiei.

Ea a explicat că cele 50 de posturi nu reprezintă posturi noi, aşa cum s-a reţinut în mod eronat la comisiile juridice, unde bugetul ÎCCJ a mers iniţial spre avizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici