Poţi să te testezi de coronavirus acasă. Noile teste se vând doar la set

  • Noile kituri pentru testarea de coronavirus se vând în farmacii şi pe platformele online
  • Testele indică prezenţa anticorpilor de covid-19 în organism
  • Ele se vând doar la set, iar un calup conţine 25 de bucăţi şi costă 1.250 de lei
  • Primele cereri au fost făcute de către un azil de bătrâni şi o clinică medicală
15450 afișări
Imaginea articolului Poţi să te testezi de coronavirus acasă. Noile teste se vând doar la set

Poţi să te testezi de coronavirus acasă. Noile teste se vând doar la set

 

Au apărut atât în farmacii, cât şi online, kituri pentru testarea de coronavirus. Noile teste funcţionează precum testele de glicemie. Ele îţi indică dacă ai sau nu anticorpi de covid în organism. Testele se vând doar la set, iar un calup conţine 25 de bucăţi şi costă 1.250 de lei. Primele cereri au fost făcute de către un azil de bătrâni şi o clinică medicală.

„Ideea este că aceste teste sunt rapide, precum testul de sarcină. Ele sunt bune pentru orientare, dacă nu avem o altă variantă. Trebuie să luăm în calcul că pot fi rezultate false. Dacă rezultatul este fals pozitiv... oricum, pentru confirmare avem nevoie să mergem în centru specializat să facem real time PCR”, a declarat Adrian Marinescu, medic boli infecţionase. 

Paul Negoiţă, managerul farmaciilor Iris Pharm, susţine că testele sunt utile, deoarece „ne ajută să ne lămurim pe noi înşine”. 

„Dincolo de problema simptomelor generale pe care această pandemie le creează, mimarea simptomelor de către foarte mulţi pacienţi e o realitate. Cred că (testele n.r.) sunt utile, atât timp ne ajută să ne lămurim pe noi înşine. În general, zona farmaceutică trebuie să corespundă necesităţilor tuturor”, a spus Paul Negoiţă. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici