Prahova: O contabilă a falsificat semnătura administratorului unei firme şi şi-a mărit salariul

O contabilă a fost reţinută de procurorii DIICOT fiind acuzată de infracţiuni economice şi spălare de bani. Printre altele, ea ar fi falsificat semnătura administratorului unei firme şi şi-a mărit onorariul.

891 afișări
Imaginea articolului Prahova: O contabilă a falsificat semnătura administratorului unei firme şi şi-a mărit salariul

Prahova: O contabilă a falsificat semnătura administratorului unei firme şi şi-a mărit salariul

Poliţiştii BCCO Ploieşti şi procurorii DIICOT Piteşti au făcut miercuri o percheziţie domiciliară în judeţul Prahova. De asemenea, două persoane au fost duse la audieri într-o cauză în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, participaţie improprie la fraudă informatică, fals în înscrisuri sub semnătură privată, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi spălarea banilor.

În perioada 2021-2023, o persoană bănuită, prestator de servicii contabile pentru firma vătămată, ar fi accesat baza de date privind contractele de muncă, depăşind limitele autorizării, cu scopul de a introduce în fals date nereale care atestau încheierea unui pretins contract individual de muncă între un membru al familiei sale şi societatea comercială.

Totodată, în perioada iunie 2022 – iunie 2023, ar fi accesat în mod repetat, cu depăşirea limitelor autorizării, sistemul de internet banking prin care firma efectua operaţiunile financiare, în scopul completării necorespunzătoare a ordinelor de plată, inducând în eroare administratorul societăţii, care a efectuat astfel plăţi, în contul bănuitei, dar şi al unui membru de familie al acesteia.

„De asemenea, în aceeaşi perioadă, ar fi creat aparenţa unor plăţi către furnizorii sau salariaţii societăţii comerciale, completând electronic mai multe ordine de plată, prin utilizarea datelor sale sau ale membrului de familie, cauzând astfel în dauna persoanei vătămate un prejudiciu de peste 350.000 de lei. Totodată, în perioada iunie 2022 – aprilie 2023, în baza unei rezoluţii infracţionale unice şi pentru ascunderea adevăratei naturi a circulaţiei şi a proprietăţii finale a sumelor pretins achitate către mai mulţi furnizori, persoana bănuită ar fi creat aparenţa, prin întocmirea de documente contabile false, că această valoare ar fi fost transferată în mod efectiv către ei, în realitate banii ajungând în contul său sau al membrului de familie”, arată poliţiştii.

S-a reţinut şi faptul că, falsificând prin imitare semnătura administratorului societăţii, şi-ar fi mărit în mod artificial onorariul.

Procurorul de caz din cadrul DIICOT Ploieşti a dispus reţinerea femeii pentru 24 de ore.

Joi, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă a acesteia.

În 2019, procurorii DIICOT Ploieşti au trimis în judecată persoana bănuită, pentru săvârşirea unor fapte similare, în dauna unei alte societăţi comerciale, pentru care prestase servicii de evidenţă contabilă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici