Prahova: Opt turişti rătăciţi pe munte, recuperaţi de jandarmii montani

Opt turişti care s-au rătăcit pe munte au fost ajutaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică de jandarmii montani din Prahova să coboare în siguranţă.

173 afișări
Imaginea articolului Prahova: Opt turişti rătăciţi pe munte, recuperaţi de jandarmii montani

Prahova: Opt turişti rătăciţi pe munte, recuperaţi de jandarmii montani

Jandarmii montani din cadrul Inspectoratului Judeţean Prahova au intervenit în noaptea de sâmbătă spre duminică pentru recuperarea unui grup de 8 tineri care se rătăciseră pe munte.

Aceştia au pierdut marcajul traseului după lăsarea întunericului şi au sunat la 112 după ajutor.

Iniţial, apelul la 112 a fost recepţionat de jandarmii din Braşov, având în vedere poziţia grupului, însă ulterior cele 8 persoane au ajuns în judeţul Prahova, în zona „Vârful Grecului”, conform datelor GPS.

În cautarea grupului au plecat trei jandarmi montani din cadrul Postului Montan Azuga.

„Ţinând cont de traseul greu accesibil coroborat de faptul că afară era întuneric, jandarmii montani au menţinut permanent legătura cu grupul, astfel că după aproximativ o oră de căutări s-a reuşit găsirea celor 8 persoane adulte, acestea neavând nevoie de îngrijiri medicale”, au transmis jandarmii.

Ulterior, grupul a fost condus în siguranţă la locul de cazare din localitatea Azuga.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
turşti,
munte,
jandarmi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici