Preaviz de concediere pentru 83 de angajaţi ai fostei Cancelarii

Un număr de 83 de angajaţi din Cancelaria premierului, structură desfiinţată recent, au primit preaviz de concediere din partea Secretariatului General al Guvernului, instituţia solicitând totodată ministerelor să analizeze posibilitatea reangajării acestor funcţionari pe posturi vacante.

25 afișări
Imaginea articolului Preaviz de concediere pentru 83 de angajaţi ai fostei Cancelarii

Preaviz de concediere pentru 83 de angajaţi ai fostei Cancelarii

Subiectul a fost discutat, vineri, de preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici, Sebastian Oprescu, cu secretarul general al Guvernului.

Liderul sindical a declarat agenţiei MEDIAFAX că Guvernul a transmis ministerelor o notă prin care le solicită să analizeze dacă îi pot angaja pe posturi vacante pe cei 83 de angajaţi concediaţi.

Potrivit lui Oprescu, ministerele vor transmite SGG, în cursul săptămânii viitoare, numărul de posturi vacante pe care ar putea fi reangajaţi funcţionarii concediaţi de la fosta Cancelarie a Guvernului.

Surse guvernamentale au declarat agenţiei MEDIAFAX, la începutul săptămânii, că aproximativ 100 de funcţionari ai Cancelariei premierului au primit preaviz de concediere, după desfiinţarea structurii, având la dispoziţie un interval de aproximativ două săptămâni pentru a elibera postul.

Cancelaria a fost desfiinţată recent, după ce numărul de posturi a fost redus iniţial de la 304 la 167 angajaţi.

Secretariatul General al Guvernului a precizat că va prelua numai o parte a salariaţilor fostei Cancelarii a premierului, în limita posturilor alocate Secretariatului, pentru restul angajaţilor solicitându-se asistenţă de la Ministerul Muncii, în vederea ocupării altor locuri de muncă existente.

Negocierile dintre reprezentanţii Cancelariei primului-ministru şi cei ai angajaţilor care urmează să fie disponibilizaţi pentru stabilirea plăţilor compensatorii au început în luna februarie, fără să se ajungă până în prezent la o concluzie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici