Precizările lui Sorin Cîmpeanu despre testarea elevilor la şcoală: E nevoie de acordul părinţilor

Dacă testarea elevilor se face în şcoală, este nevoie de acordul părinţilor, a declarat, joi seara, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, referitor la procedura de testare şi raportare a elevilor.

1000 afișări
Imaginea articolului Precizările lui Sorin Cîmpeanu despre testarea elevilor la şcoală: E nevoie de acordul părinţilor

Precizările lui Sorin Cîmpeanu despre testarea elevilor la şcoală: E nevoie de acordul părinţilor

Cîmpeanu a spus că dacă testul de salivă făcut copilului iese pozitiv şi se face şi testul PCR, elevul va aduce rezultatul testului PCR. Dacă testul este negativ, poate continua şcoala cu prezenţă fizică. Dacă nu se face testul sau testul PCR confirmă testul de salivă, elevul va rămâne la domiciliu timp de 14 zile.

Testele din salivă vor putea fi adminstrate la domiciliu de către părinţi sau în şcoală, în funcţie de decizia şcolii.

Când există dorinţa colegilor cadre didactice pentru a fi administrate în şcoală, este nevoie şi de acordul părinţilor. Acesta va fi exprimat printr-un formular, care va fi elaborat de Ministerul Sănătăţii”, a spus Cîmpeanu.

Rezultatul testului făcut acasă va fi trimis prin e-mail către şcoală.

„Este posibil ca în ziua de vineri, fiecărui elev să i se pună la dispoziţie două teste pentru săptămâna următoare. Dacă părinţii decid să le facă acasă, nu e nevoie de acordul lor. Dacă profesorii consideră că poate fi făcută testarea în şcoală, elevul merge cu testele pentru a fi administrate în şcoală. Testele vor fi la copii”, a mai spus ministrul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici