Preda: Regret că toată această reformă absolut necesară s-a personalizat pe Raed Arafat

Deputatul de Buzău Cezar Preda a declarat, vineri, că regretă că Legea sănătăţii "s-a personalizat pe Raed Arafat şi pe inţiatorii legii", precizând că Arafat "a făcut enorm pentru SMURD-ul din România" şi nimeni nu îl poate transforma "în altceva decât este", transmite corespondentul MEDIAFAX.

423 afișări
Imaginea articolului Preda: Regret că toată această reformă absolut necesară s-a personalizat pe Raed Arafat

Cezar Preda (Imagine: Liviu Adascalitei/Medifax Foto)

Cezar Preda a declarat că scandalul izbucnit după demisia lui Raed Arafat "este pur şi simplu o abordare românescă, cu mare priză la media", adăugând că nu este normal ca unui medic cum este Raed Arafat să i se descopere acum tot felul de "nenorociri".

"Regret că s-a personalizat, că toată această reformă absolut necesară statului român şi cetăţenilor s-a dus în zona unei problematici a medicinei de urgenţă şi s-a personalizat pe domnul Arafat şi pe iniţiatorii legii, pe domnul Vlădescu (n.r. - Cristian Vlădescu, unul dintre iniţiatorii noii Legi a sănătăţii). Este pur şi simplu o abordare românească, cu mare priză la media, de a personaliza o problemă foarte importantă pentru a vedea care din cele două persoane e mai acidă. Nimeni în această ţară, nici dumneavoastră ziariştii nu o să puteţi să faceţi dintr-un om respectabil şi serios şi cu mari realizări, o haimana. Şi mă refer la domnii Vlădescu şi Arafat. Amâdoi sunt somităţi. Pe de o parte, o tabără îl face pe Arafat de i se descoperă tot felul de nenorociri, cealaltă tabără, cu presa în spate, îl face pe Vlădescu altceva decât ce e. Amândoi sunt oameni respectabili care se duelează în idei, dueluri care trebuia să se poarte în camere închise, însă care s-au dus în stradă", a declarat democrat-liberalul Cezar Preda.

Preda a adăugat că Raed Arafat "a făcut enorm pentru SMURD-ul din România", precizând că "nimeni nu o să-l poată transforma pe acest doctor în altceva decât este şi nici pe Vlădescu sau pe Duţă care sunt doi profesionişti care şi fac treaba şi vor să se faca reformă reală".

În ceea ce priveşte privatizarea sistemului de medicină de urgenţă prin apariţia unor servicii private de ambulanţă, Cezar Preda a spus că în orice domeniu concurenţa aduce un plus de calitate.

"Noi, cei peste cinci milioane care suntem plătitori ai fondului de sănătate, vom putea acum să ne alegem casa la care plătim şi să ne alegem cu servicii de calitate", a spus Preda.

Raed Arafat a demisionat, marţi, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Arafat a declarat că a demisionat din funcţia de subsecretar de stat pentru că ieşind din Ministeul Sănătăţii va putea apăra mai bine sistemul de urgenţă, precizând că nu poate intra în polemici cu nimeni pe aspecte care necesită discuţii tehnice.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că SMURD nu a fost creat de un om, statul făcând eforturi uriaşe pentru acest sistem, şeful statului menţionând că abordarea din ultimele zile i se pare "deplasată".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici