Predoiu către judecători: Să ne suflecăm mânecile, cu toţii, pentru implementarea Codurilor

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că le-a spus judecătorilor că trebuie să îşi "suflece mânecile", cu toţii, în perspectiva intrării în vigoare a noilor Coduri.

17 afișări
Imaginea articolului Predoiu către judecători: Să ne suflecăm mânecile, cu toţii, pentru implementarea Codurilor

Predoiu către judecători: Să ne suflecăm mânecile, cu toţii, pentru implementarea Codurilor (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Predoiu a spus că este nevoie de un efort de asimilare a Codurilor, iar acestea pot fi implementate cu succes, chiar din a doua parte a anului, "numai în măsura în care sistemul judiciar e adecvat pregătit".

Întrebat despre o afirmaţie făcută în faţa studenţilor Facultăţii de Ştiinţe Juridice a Universităţii "Petru Maior" din Târgu Mureş, potrivit căreia implementarea a patru Coduri deodată este "un pas curajos, dar şi riscant", ministrul Justiţiei a spus că este "riscant" dacă se trece la noile Coduri fără ca sistemul judiciar să fie pregătit.

"Este riscant dacă îl facem până să pregătim sistemul. Nu avem voie să ne asumăm acest risc. Deci, în momentul în care trecem la implementarea Codurilor, trebuie să fim siguri de succes, trebuie să fim siguri că în spatele nostru stă, ca un zid, sistemul judiciar şi că, până la urmă, aşa, cu sistemul judiciar în spate, vom reuşi acest lucru. Asta înseamnă ca dânşii să fi participat la un program de pregătire profesională, să fi asimilat textele, să aibă un minim - eu nu spun că putem atinge acum standardele cele mai înalte în materie de dotări, logistice, mobiliare etc, dar un minim de dotări suplimentare implicate de aplicarea noilor Coduri. Şi să existe şi o stare de emulaţie, care să pună în mişcare tot acest mecanism", a spus Predoiu.

Acesta a afirmat că implementarea noilor Coduri nu va fi uşoară şi că le-a spus acest lucru judecătorilor, la şedinţa de bilanţ.

"Nu va fi uşor, le-am spus şi colegilor la bilanţ. Va trebui să ne suflecăm mânecile, cu toţii, să începem să citim din nou, să comparăm texte, să le asimilăm, să gândim din nou soluţii... va fi o muncă pentru fiecare om angajat în sistemul judiciar. Va fi o provocare", a conchis ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici