Predoiu îl propune pe Morar la conducerea DNA

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că îl propune pe procurorul Daniel Morar în continuare la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

20 afișări
Imaginea articolului Predoiu îl propune pe Morar la conducerea DNA

Procurorul Daniel Morar (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Predoiu a afirmat că are zece motive pentru care îl susţine pe Morar la conducerea DNA.

Printre motive, Cătălin Predoiu a enumerat încrederea procurorului general al României, Codruţa Kovesi, în Daniel Morar, precum şi faptul că acesta şi-a schimbat atitudinea în ultima perioadă faţă de presă. Predoiu a mai invocat încrederea pe plan extern de care se bucură procurorul şef al DNA.

În urmă cu o săptămână, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a avut o întâlnire cu procurorul general al României, Codruţa Kovesi, şi cu procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, pentru "evaluarea echipei DNA".

"În cadrul întâlnirii de la Ministerul Justiţiei s-a trecut în revistă evaluarea echipei DNA, necesitatea creşterii acurateţii anchetelor şi necesitatea obţinerii în vară a unui raport de ţară cât mai bun. Am exprimat menţinerea Ministerului Justiţiei pe poziţia conform căreia procurorii trebuie să evite dezbaterile şi polemicile politice şi să se concentreze pe anchete şi eficienţă", a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Predoiu.

Procurorul general Codruţa Kovesi a afirmat, la rândul său, că decizia sa de delegare a lui Daniel Morar în continuare la conducerea DNA relevă faptul că acesta gestionează bine problemele direcţiei, dar dă şi un semnal de continuitate şi stabilitate instituţională.

În urmă cu două săptămâni, ministrul Justiţiei a afirmat că va avea consultări pe această temă, în 23 ianuarie, cu procurorul general al României, Codruţa Kovesi, care i-a prelungit delegarea lui Daniel Morar pentru trei luni, la fel şi lui Doru Ţuluş, şef al Secţiei a II-a din DNA, şi lui Carmen Gâlcă, procuror general adjunct al Direcţiei.

Singurul căruia nu i-a fost prelungită delegarea pe funcţie a fost procurorul Mircea Zărie, adjunct al lui Daniel Morar, care s-a pensionat.

Citeşte şi:

Predoiu: În maxim două săptămâni voi face propunerea în locul lui Morar

CSM: Percepţia publică despre DNA, foarte bună în mandatul lui Morar

EXCLUSIV: Morar, Ţuluş şi Gâlcă, delegaţi în continuare la DNA

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici