Predoiu: Înţelept ar fi ca Guvernul să amâne o perioadă intrarea în vigoare a Codurilor penale

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat, luni, că Guvernul trebuie să amâne o perioadă intrarea în vigoare a Codurilor penale pentru a pregăti complet sistemul judiciar, arătând că Executivul a pierdut doi ani în acest domeniu şi există riscul producerii de blocaje.

91 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Înţelept ar fi ca Guvernul să amâne o perioadă intrarea în vigoare a Codurilor penale

Predoiu: Înţelept ar fi ca Guvernul să amâne o perioadă intrarea în vigoare a Codurilor penale (Imagine: Franck Hamel/Arhiva Mediafax Foto)

"Cred că înţelept ar fi ca Guvernul să amâne o perioadă intrarea Codurilor penale pentru a pregăti complet sistemul judiciar să-şi facă restanţele şi după aceea să treacă la implementarea actelor normative extrem de importante", a afirmat Predoiu, înainte de şedinţa BPN al PDL.

El a spus că Guvernul a pierdut doi ani de zile în vederea implementării noilor Coduri şi sistemul judiciar nu este complet pregătit, arătând că lipsesc 150 de judecători din sistem şi 350 de grefieri.

"Sunt locuri din ţară unde cu siguranţă se vor produce blocaje", a adăugat Predoiu.

Predoiu declara, vineri, că face apel către Guvernul Ponta de a amâna până la 1 septembrie 2014 intrarea în vigoare a noului Cod Penal şi a noului Cod de procedură penală, arătând că, în caz contrar, sistemul judiciar se va bloca.

Preşedintele Traian Băsescu a ţinut să afle, în urmă cu o săptămână, de la membrii CSM, dacă sunt probleme în privinţa intrării în vigoare a noului Cod Penal şi a Codului de Procedură Penală, apreciind că mai bine se amână aplicarea cu două luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici