Predoiu: Reforma justiţiei nu trebuie politizată, este nevoie de consens pentru decizii în corupţie

Raportul CE relevă că reforma justiţiei nu trebuie politizată şi că este nevoie ca voinţa politică să fie mai clar exprimată, fiind necesar un consens al tuturor instituţiilor pentru independenţa sistemului şi decizii rapide în anchetele de corupţie, a declarat ministrul de resort, Cătălin Predoiu.

19 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Reforma justiţiei nu trebuie politizată, este nevoie de consens pentru decizii în corupţie

Predoiu: Reforma justiţiei nu trebuie politizată, este nevoie de consens pentru decizii în corupţie (Imagine: Mediafax Foto)

El a arătat, într-o declaraţie de presă susţinută la Guvern, că raportul nu este destinat să acopere întreaga problematică a justiţiei şi este rezultatul unei monitorizări permanente, precizând că nu are rezerve în privinţa profesionalismului evaluatorilor în 2008 şi 2009.

Ministrul a apreciat că adoptarea Codurilor juridice reprezintă "cel mai notabil obiectiv atins de pe agendă", următoarele etape fiind elaborarea legii de aplicare şi evaluarea impactului.

CE a adoptat, miercuri, în ultimul colegiu al comisarilor înaintea vacanţei, rapoartele pe tema progreselor în domeniul Justiţiei pentru România şi Bulgaria.

Raportul arată că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru invocarea clauzei de salvgardare, că MCV trebuie să continue şi că următorul raport va fi prezentat în vara anului 2010.

Citeşte varianta în limba română a Raportului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici