Prefect: Nu am anulat fuziunea Elcen-RADET. Soluţia pentru deblocarea situaţiei din CGMB, dizolvarea - Mediafax

Prefect: Nu am anulat fuziunea Elcen-RADET. Soluţia pentru deblocarea situaţiei din CGMB, dizolvarea

Prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan, precizează că nu a anulat proiectul fuziunii Elcen-RADET, pentru simplul motiv că nu există adoptată o hotărâre a CGMB privind fuziunea, şi că soluţia pentru deblocarea situaţiei actuale din Consiliu constă în dizolvarea acestuia.

289 afişări

Imaginea articolului Prefect: Nu am anulat fuziunea Elcen-RADET. Soluţia pentru deblocarea situaţiei din CGMB, dizolvarea

Prefect: Nu am anulat fuziunea Elcen-RADET. Soluţia pentru deblocarea situaţiei din CGMB, dizolvarea (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

"Îmi reiterez convingerea că deblocarea situaţiei actuale constă în dizolvarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), având în vedere incapacitatea consilierilor de a ajunge la un consens pe problemele de interes general ale urbei", a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan.

Precizările Prefecturii Bucureşti vin după ce vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu, a declarat, joi, că prefectul Capitalei a fost cel care ar fi anulat fuziunea RADET-Elcen decisă de fosta majoritate PNL-PDL din CGMB. Atanasiu a mai spus că prefectul ar fi "mânat în luptă" de Victor Ponta, iar acest lucru a dus la problema legată de apa caldă şi agentul termic din Bucureşti.

În acest context, reprezentanţii Prefecturii Capitalei menţionează că proiectul de hotărâre privind fuziunea Elcen cu Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) a fost supus dezbaterii şi aprobării consilierilor municipali în şedinţa ordinară din 4 septembrie 2014. "La şedinţa respectivă, aşa cum rezultă din extrasul procesului-verbal, proiectul de hotărâre în cauză nu a fost adoptat, întrucât nu a obţinut numărul de voturi necesar aprobării unei asemenea măsuri, grupul consilierilor PNL şi PDL neparticipând la vot deoarece, după ce în prealabil, părăsiseră sala de şedinţe", spun aceştia.

Acelaşi proiect de hotărâre, mai precizează Prefectura, a fost supus dezbaterii şi aprobării consilierilor generali în şedinţa extraordinară din 30 septembrie 2014, "când, tot din lipsa voturilor necesare, respectiv două treimi din numărul consilierilor în funcţie, proiectul nu a fost adoptat", la această şedinţă grupul consilierilor PNL şi PDL neparticipând la vot deoarece, în prealabil, părăsiseră sala de şedinţe.

Potrivit Prefecturii, aşa cum rezultă din procesele verbale ale celor două şedinţe ale CGMB, proiectul de hotărâre nu a fost aprobat de către consilierii generali, "deci nu există o hotărâre a CGMB în acest sens care nu a fost comunicată Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti, fapt pentru care nu s-a exercitat un control de legalitate al unei asemenea hotărâri".

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
PREFECTURĂ ,
RADET ,
CGMB

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.