Prefectul Capitalei anunţă ce restricţii ar putea fi relaxate, dacă incidenţa se menţine sub 1,5

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat miercuri seara ce restricţii vor fi relaxate de vineri, în cazul în care incidenţa în Bucureşti se menţine sub 1,5 la mie şi anunţă când ar putea fi redeschise şcolile pentru toţi elevii.

1421 afișări
Imaginea articolului Prefectul Capitalei anunţă ce restricţii ar putea fi relaxate, dacă incidenţa se menţine sub 1,5

Prefectul Capitalei anunţă ce restricţii ar putea fi relaxate, dacă incidenţa se menţine sub 1,5

Întrebat ce se va întâmpla joi, în cazul în care incidenţa Covid se va menţine în Capitală sub 1,5 la mia de locuitori, prefectul a spus că va fi convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă.

„Convocăm Comitetul, intrăm în situaţia care este deja prevăzută în Hotărârea de Guvern şi anume scenariul verde. Pot funcţiona spaţiile unde se ţin spectacole la 50% din capacitate, pot funcţiona restaurantele la interior la 50% din capacitate, zonele de jocuri de noroc. De asemenea, pot fi organizate spectacole de tip drive-in sau evenimente culturale în aer liber cu până la 300 de spectatori. Toate lucrurile astea vor fi posibile”, a declarat Alin Stoica, la Digi24.

El a spus că, în scenariul nefericit în care incidenţa va trece de 1,5, atunci „evident vom rămâne în scenariul de astăzi”.

Prefectul a anunţat că măsurile care ar putea fi adoptate joi vor intra în vigoare vineri, de la ora 0.00.

În ceea ce priveşte şcoala, prefectul susţine că „acolo sunt alte scenarii şi alte praguri”.

„De la 1 la mie toţi copii pot să meargă fizic la şcoală. Acum suntem în scenariul în care doar preşcolarii, şcolarii din clasele primare şi terminale pot veni fizic la şcoală, restul trebuie să facă şcoala online”, a spus Stoica.

Acesta a admis că e puţin probabil ca incidenţa să scadă la sub 1 la mie până vineri: „Suntem la 1,42 acum”.

Întrebat dacă acest lucru s-ar putea întâmpla până vinerea următoare, Alin Stoica a răspuns: „Dacă se păstrează acest trend şi nu avem niciun fel de influenţe din perioada anterioară, când au fost mai relaxate lucrurile, atunci este posibil să ajungem spre 1 la mie, însă trebuie să vedem că pasul de descreştere este mai mic şi atunci s-ar putea să fie o perioadă mai lungă până ajungem acolo”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici