Prefectul Capitalei: Incidenţa cazurilor de COVID s-a triplat în ultimele 3 săptămâni

  • Alin Stoica, noi declaraţii, joi, despre valul patru al pandemiei de COVID.
  • Autorităţile Capitalei nu au încă măsuri concrete pentru creşterea ratei de vaccinare.
  • „Nu am o soluţie să-i conving pe bucureşteni să se vaccineze”, spune prefectul.
1030 afișări
Imaginea articolului Prefectul Capitalei: Incidenţa cazurilor de COVID s-a triplat în ultimele 3 săptămâni

Alin Stoica spune că numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 este în creştere, dar al vaccinării, nu.

Am efectuat un sondaj pentru a înţelege care sunt cauzele pentru care o parte din personalul medical nu se vaccinează. Ne-an concentrat atenţia şi pe personalul didactic (...) Şi pentru populaţia generală urmeaza să luăm alte măsuri privind creşterea numărului de vaccinări. Suntem destul de jos: 1.000 de vaccinări pe zi”, spune Stoica. 

 
Oamenii sunt informaţi dar nu se vaccinează. „Campanii de informare s-au făcut. Nu am măsuri concrete pentru a creşte rata de vaccinare, o să avem discutii şi cu CNCAV, să vedem ce recomandă”, mai completează prefectul. 
 

Vaccinarea în Bucureşti şi valul patru de COVID

 
Stoica spune că din 750.000 de oameni -  populaţia rezidentă - circa 30% s-au vaccinat. „Valul 4 va fi valul nevaccinaţilor. În Bucureşti mai sunt şi oameni care au trecut prin boală, probabil că suntem undeva la jumătate”.
 
Privind posibila sancţionare pentru cei care nu respectă regulile anti COVID, prefectul spune că există deja sancţiuni, însă ele trebuie aplicate. Iar pentru asta este necesară o aplicaţie care va citi QR.
 
Dacă numărul de infectări va creşte la 800 cazuri pe zi, Stoica a dat asigurări ca se vor impune din nou restricţii pentru populaţie. „Nu pot să mă pronunţ acum (ce restricţii vor fi n.red.), o să vedem exact care va fi strategia guvernului pentru că există diverse opţiuni printre care şi opţiunea de a favoriza persoane care s-au vaccinat deja, pot să fie măsuri asimetrice dar este doar o speculaţie de-a mea, aşteptăm să vedem care va fi strategia Guvernului”.
 

Medicii, pregătiţi pentru valul 4 de COVID

 
Medicii sunt pregătiţi pentru valul 4, spune Stoica, au planuri inclusiv pentru operaţionalizarea spitalelor şi există un plan pentru simplificarea procedurilor.
 
Nu ştiu câte cazuri Delta sunt în Capitală. Astăzi ştiu că sunt 30 de cazuri noi dar nu ştiu care sunt cu Delta”, mai declară prefectul.
 
În ceea ce priveşte imunizarea medicilor, acesta spune că rata de vaccinare este spre 90%, iar în rândul personalului auxiliar - asistente, brancardieri etc., rata de vaccinare este circa 60%.
 
Apoi, în rândul profesorilor, rata de vaccinare este undeva la 60%, dar datele sunt mai vechi, mai explică demnitarul.
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici