Prefectul Capitalei: Să vedem dacă elevul a prezentat semnalmentele unui comportament violent sau antisocial

Trebuie să vedem dacă acest elev a prezentat în trecut semnalmente că ar putea avea un comportament violent sau antisocial, dacă au existat trebuie să vedem de ce nu au fost raportate, spune, la Aleph News, prefectul Capitalei, Rareş Hopincă. El afirmă că 28 de elevi au ajuns la spital.

826 afișări
Imaginea articolului Prefectul Capitalei: Să vedem dacă elevul a prezentat semnalmentele unui comportament violent sau antisocial

Prefectul Capitalei: Să vedem dacă elevul a prezentat semnalmentele unui comportament violent sau antisocial

„Este o anchetă a poliţiei în desfăşurare care va stabili latura penală a acestui incident. Pe de altă parte, însă, trebuie să ştim că autoritatea locală, în speţă Primăria Sectorului 2 şi Colegiul tehnic Dimitrie Leonida au responsabilitatea legală de a asigura paza. Prin urmare, Primăria şi colegiul au obligaţia ca în cel mai scurt timp să demareze o anchetă, iar în urma acestei anchete să reiasă foarte clar cine este responsabil pentru acest incident”, spune prefectul Capitalei.

Potrivit acestuia, a fost un incident „cu totul şi cu totul nefericit şi foarte grav”.

„Trebuie să vedem dacă acest elev a prezentat în trecut semnalmente că ar putea avea un comportament violent sau antisocial, dacă aceste semnalmente au existat trebuie să vedem de ce nu au fost raportate, cum a fost asigurată paza în acea şcoală”, adaugă Hopincă.

El precizează că 91 de elevi s-au autoevacuat de la parterul clădirii. Din aceştia, 34 au fost consultaţi medical şi 28 au fost transportaţi la spitalele de specialitate.

Marţi, un elev a pulverizat cu spray iritant în exteriorul şi la intrarea în Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici