Prelevare de organe de la un pacient în moarte cerebrală, la Braşov

Două echipe medicale de la Cluj şi Bucureşti au realizat joi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, o intervenţie de prelevare de organe de la un bărbat intrat în moarte cerebrală.

164 afișări
Imaginea articolului Prelevare de organe de la un pacient în moarte cerebrală, la Braşov

Prelevare de organe de la un pacient în moarte cerebrală, la Braşov (Imagine: Mediafax Foto)

Donatorul este un bărbat bărbat de 51 de ani dintr-un sat din Covasna care a ajuns, miercuri seară, la spitalul din Braşov în comă profundă, după ce a căzut şi s-a lovit cu capul de asfalt.

Potrivit directorului medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, dr. Marius Niculoiu, pacientul nu mai avea nicio şansă de supravieţuire în momentul în care a fost internat, iar joi dimineaţă, la ora 8.00, a fost declarată moartea cerebrală.

"Avea mai multe fracturi la oasele craniene şi nu mai avea şanse de a-şi reveni. Familia şi-a dat acordul pentru prelevarea de organe", a declarat dr. Marius Niculoiu.

Ficatul bărbatului va ajunge la Spitalul Fundeni din Bucureşti, iar rinichii la Spitalul Universitar din Cluj. Vor mai fi prelevate şi tendoane, oase şi porţiuni de piele.

Aceasta este cea de a patra prelevare de organe de la un pacient aflat în moarte cerebrală, care se face la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, după alte două intervenţii care au avut loc în decembrie 2007 si o a treia, în februarie 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici