Premierul australian, nemilos cu Novak Djokovic: „Să demonstreze că este scutit medical sau să plece acasă”

Novak Djokovic trebuie să dovedească faptul că are o scutire medicală autentică de la vaccinarea COVID-19, atunci când aterizează în Australia sau va fi „în următorul avion spre casă", a declarat miercuri premierul australian Scott Morrison, citat de Reuters.

2118 afișări
Imaginea articolului Premierul australian, nemilos cu Novak Djokovic: „Să demonstreze că este scutit medical sau să plece acasă”

Scott Morrison

Numărul 1 mondial a anunţat marţi că a primit o scutire pentru a juca în turneul de Grand Slam de la Melbourne şi a precizat că se îndreaptă spre Australia.

Tennis Australia şi guvernul statului Victoria au declarat că Djokovic a fost unul dintre cei câţiva solicitanţi care au fost exceptaţi de la regula vacinării, din motive medicale, pentru a putea participa la Australian Open. În total 26 de persoane au făcut cerere pentru scutirea de la vaccinare, iar cei care au primit-o nu au beneficiat de un tratament special, procesul de solicitare fiind anonim.

„Aşteptăm prezentarea sa şi ce dovezi ne oferă pentru a susţine acest lucru", a declarat Morrison la o conferinţă de presă, după ce a prezidat o întâlnire a liderilor de state australiene, cu privire la problema nivelurilor record de infecţii cu COVID-19 din ţară.

„Dacă dovezile respective sunt insuficiente, atunci nu va fi tratat diferit faţă de oricine altcineva şi va fi în următorul avion spre casă. Nu ar trebui să existe deloc reguli speciale pentru Novak Djokovic. Niciuna, de niciun fel".

„Cred că o mulţime de oameni din comunitatea din Victoria vor considera că acesta este un rezultat dezamăgitor", a declarat ministrul interimar al sportului din Victoria, Jaala Pulford, într-o conferinţă de presă, mai devreme, miercuri, după aflarea veştii despre scutirea lui Djokovic.

„Dar acesta este procesul şi nimeni nu a avut parte de un tratament special. Procesul este incredibil de robust".

Directorul executiv al Tennis Australia, Craig Tiley, a declarat că procesul de aplicare, în două etape, a fost confidenţial şi a fost condus de experţi independenţi. Toate cererile au fost evaluate pentru a se asigura că orice scutire îndeplinea condiţiile stabilite de Australian Technical Advisory Group on Immunisation (Grupul consultativ tehnic australian pentru imunizare ATAGI).

Tiley a spus că printre aceste motive au fost incluse: un răspuns advers anterior la vaccinuri, o intervenţie chirurgicală majoră recentă sau miocardită sau dovada certificată a unei infecţii COVID-19, în ultimele şase luni.

Sârbul, care a refuzat să dezvăluie statutul său de vaccinare, a declarat anterior că nu era sigur dacă va concura la turneul din 17-30 ianuarie de la Melbourne, din cauza preocupărilor legate de regulile de carantină din Australia."

„Înţelegem complet şi empatizăm cu ... oamenii care sunt supăraţi pe faptul că Novak a venit, supărare cauzată de declaraţiile sale din ultimii doi ani în legătură cu vaccinarea", a declarat Tiley reporterilor.

„Cu toate acestea, depinde în cele din urmă de el să discute cu publicul despre starea sa, dacă alege să facă acest lucru, şi despre motivele pentru care a primit o scutire."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici