Premierul Boc a ajuns la Galaţi, unde va inspecta stadiul lucrărilor la dig

Premierul Emil Boc, însoţit de ministrul Administraţiei, Vasile Blaga, a ajuns, luni după-amiază, la Galaţi, unde va inspecta stadiul lucrărilor de construire a digului care va proteja oraşul, construcţie la care lucrează aproximativ 1.400 de pompieri şi jandarmi.

13 afișări
Imaginea articolului Premierul Boc a ajuns la Galaţi, unde va inspecta stadiul lucrărilor la dig

Premierul Boc a ajuns la Galaţi, unde va inspecta stadiul lucrărilor la dig (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Luni, aproximativ 1.400 de pompieri şi jandarmi din mai multe judeţe, dar şi voluntari lucrează la ridicarea digului de la Galaţi. Oamenii vor lucra în trei schimburi, pe trei fronturi de lucru, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Şeful Guvernului a declarat anterior, la finalul şedinţei de luni a comitetului naţional pentru situaţii de urgenţă, că situaţia din Galaţi reprezintă în prezent preocuparea majoră a autorităţilor, urmând ca digul de 4,5 kilometri să fie finalizat marţi.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a precizat la rândul său că la Galaţi a fost trimisă o echipă de genişti care să detoneze digul de la Cotu Pisicii şi să protejeze astfel oraşul Galaţi de inundaţii în cazul în care debitul viiturii va fi mai mare decât cel aşteptat.

Conform avertizărilor hidrologice, vârful de viitură pe Dunăre va ajunge la Galaţi în 7 iulie, când se prognozează că nivelul Dunării va atinge 690 de centimetri şi un debit de 17.860 de metri cubi pe secundă.

Potrivit autorităţilor locale, dacă digul de la Galaţi va ceda va fi înregistrat cel mai mare dezastru urban de după cel de-al doilea război mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici