Premierul nu negociază majorări salariale, ci caută soluţii de perspectivă

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a spus, vineri, la începutul discuţiilor cu sindicatele, de la Palatul Victoria, că nu va negocia majorarea salariilor, ci va căuta să găsească împreună cu acestea soluţii de perspectivă pentru solicitările salariale ale bugetarilor.

29 afișări
Imaginea articolului Premierul nu negociază majorări salariale, ci caută soluţii de perspectivă

Premierul nu negociază majorări salariale, ci caută soluţii de perspectivă (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu am organizat azi negocieri salariale. V-am chemat să facem cu toţii o discuţie serioasă şi responsabilă pe un subiect care ne frământă şi pe unii, şi pe alţii, e o provocare majoră şi trebuie să găsim o soluţie de perspectivă, şi nu o soluţie de moment", a spus Tăriceanu.

Acesta a arătat că înţelege şi priveşte cu toată disponibilitatea discuţiile în legătură cu creşterea nivelului de trai, inclusiv a salariilor, dar astfel de discuţii trebuie să pornească de la o bază economică şi a criticat în acest context deciziile recente ale Parlamentului.

"La Parlament este un moment în care presiunea electorală se face prea tare simţită şi, din acest motiv, deciziile nu sunt bine cumpănite. Riscăm să ajungem în situaţia în care se generează aşteptări foarte ridicate, fără să ne gândim dacă aceste promisiuni pot fi acoperite", a spus Tăriceanu.

El a adăugat că deciziile privind majorările salariale nu pot să nu ţină seama şi de conjunctura economică internaţională, cu toate că economia românească este una performantă.

Potrivit unor surse guvernamentale, reprezentanţii Guvernului intenţionează să propună sindicatelor înfiinţarea unei comisii mixte care să elaboreze şi să promoveze adoptarea cât mai rapidă a unei legi de salarizare uniformă în sistemul public.

Sursele au declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX că din comisie ar putea face parte reprezentanţi ai mai multor ministere, Cancelariei premierului, sindicatelor şi patronatelor.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a chemat pe reprezentanţii celor patru confederaţii sindicale la o întâlnire programată pentru vineri, la Palatul Victoria, în care să fie discutată problema majorării salariale în sistemul bugetar.

Tot vineri, preşedintele Traian Băsescu a făcut un apel la responsabilitate către Guvern, Parlament şi sindicate, în contextul acestor negocieri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici