Preot alergat prin biserică de enoriaşi: de frică, s-a ascuns în altar - VIDEO

Preotul unui biserici din Craiova s-a baricadat în altar mai bine de o oră, duminică, după ce zeci de enoriaşi au făcut scandal în biserică nemulţumiţi că fostul paroh al lăcaşului de cult a fost mutat la o altă biserică.

1856 afișări
Imaginea articolului Preot alergat prin biserică de enoriaşi: de frică, s-a ascuns în altar - VIDEO

Preot alergat prin biserică de enoriaşi: de frică, s-a ascuns în altar - VIDEO

Aproximativ 50 de enoriaşi au refuzat, duminică, să părăsească Biserica "Sfânta Parascheva" din Craiova, nemulţumiţi că preotul paroh Cristian Alexie a fost mutat la un alt lăcaş de cult, iar slujba a fost ţinută de un alt preot, Ştefan Nardin.

Mitropolia Olteniei a luat această decizie după ce ar fi găsit nereguli în actele parohiei, preotul cumpărând mai multe bunuri fără a putea justifica banii.

Timp de aproximativ o oră, preotul s-a baricadat în altar, refuzând să iasă, în pofida insistenţelor enoriaşilor.

Credincioşii îl acuză pe actualul preot că a încercat să îl îndepărteze pe vechiul paroh şi că a impus alte reguli la biserică.

"Această biserică este ridicată din banii noştri şi cu ajutorul fostului preot, care ne-a fost alături şi care a muncit efectiv la construcţia ei. Preotul Ştefan nu are ce să caute aici să ţină slujbe. La început a spus că o să îl ajute pe preotul nostru, iar acum l-a dat la o parte. A venit aici prin pile, nu prin concurs cum se face într-o ţară democratică", a spus Neagu Toma.

Enoriaşii spun că vor pune lacăt pe poarta bisericii dacă duminică viitoare fostul preot nu se va întoarce.

"Avem dreptul să punem lacătul pe uşă pentru că este biserica ridicată din banii noştri. Preotul Ştefan a pus lacăt pe cutia milei, care arată acum parcă ar fi un seif. Cum să mai putem dona noi bani dacă nici nu ştim unde ajung banii?! Doar părintele ştie ce face cu ei. Fostul preot s-a văzut ce a făcut cu banii - împreună cu noi a ridicat o biserică", a declarat Aneta Manea.

La rândul său, părintele Ştefan Nardin spune că nu va ceda presiunilor şi se va ruga ca "enoriaşii să se liniştească".

"Eu am venit la această biserică să slujesc, nu să învrăjbesc oamenii. O să mă rog la bunul Dumnezeu ca enoriaşii să vadă adevărul şi să se liniştească. Mai mult eu nu pot să fac şi am convingerea că lucrurile se vor aşeza în scurt timp", a afirmat părintele Ştefan Nardin.

Din cauza faptului că slujba de duminică a fost întârziată de protestul enoriaşilor, inclusiv o slujbă de înmormântare a fost "amânată" cu o oră. Zeci de oameni care făceau parte din cortegiu au aşteptat la poarta bisericii ca spiritele să se calmeze.

Enoriaşii vor să depună, luni, o sesizare la Mitropolia Olteniei prin care să solicite revenirea în parohie a vechiului preot.

În luna ianuarie, aproximativ 50 de enoriaşi au mers la Mitropilia Olteniei pentru a cere revenirea asupra deciziei de înlocuire a preotului paroh Cristian Alexie de la Biserica "Sfânta Parascheva" din Craiova. Preotul este cercetat de către conducerea Mitropoliei Olteniei după ce ar fi fost găsite nereguli în actele parohiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici