Preşedinta Curţii de Apel Iaşi, audiată la DNA şi pusă sub acuzare pentru favorizarea infractorului

Preşedinta Curţii de Apel Iaşi, Cristina Văleanu, audiată, miercuri, la sediul DNA Iaşi într-un dosar privind modul în care mai mulţi magistraţi au soluţionat procese vizând intabulări de terenuri, a fost pusă sub acuzare pentru favorizarea infractorului.

627 afișări
Imaginea articolului Preşedinta Curţii de Apel Iaşi, audiată la DNA şi pusă sub acuzare pentru favorizarea infractorului

Preşedinta Curţii de Apel Iaşi, audiată la DNA şi pusă sub acuzare pentru favorizarea infractorului

Judecătoarea Cristina Văleanu a fost audiată, miercuri, timp de o oră, de către procurorii DNA Iaşi, la ieirea din sediul insituţiei preşedintele Curţii de Apel Iaşi precizând că i-au fost aduse la cunoştinţă învinuirile în dosarul în care este cercetată alături de alţi magistraţi ieşeni.

"Mi s-a adus la cunoştinţă faptul că se fac cercetări. Acuzaţiile la adresa mea nu sunt pertinente şi sunt nefondate. Am exercitat toate procedurile în virtutea atribuţiilor conferite de lege", a declarat preşedintele Curţii de Apel Iaşi, Cristina Văleanu.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, Cristina Văleanu este cercetată pentru favorizarea infractorului, ea fiind acuzată că ar fi anunţat o persoană că este interceptată.

Luni dimineaţă, la sediul DNA Iaşi s-au prezentat Maria Samoil, Mirela Anton, Adriana Stoienel şi Carmen Dascălu, magistraţi la Tribunalul Iaşi, pentru a fi audiate de către procurorii anticorupţie într-un dosar care vizează modul în care au soluţionat mai multe procese privind intabulări de terenuri.

Aceleaşi surse au precizat că magistraţii ar fi acuzaţi de neglijenţă în serviciu, după ce ar fi dat soluţii favorabile în mai multe procese privind intabulări de terenuri.

Judecătorii ar fi emis sentinţe eronate în cazul unor persoane care au reuşit să-şi intabuleze terenurile, în baza unor acte false.

"Suntem în faza de aducere la cunoştinţă a învinuirilor, iar în acest moment nu putem oferi alte detalii", declara, luni, Sorin Călin, procurorul şef al DNA Iaşi.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, în acelaşi dosar, miercuri, la sediul DNA Iaşi, alături de preşedinta Curţii de Apel Iaşi, Cristina Văleanu, au fost audiate şi alte persoane implicate în acelaşi caz.

În acest dosar sunt cercetate în total peste 20 de persoane, inclusiv angajaţi ai Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară din Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici