Preşedintele CC: Toate criticile aduse Legii pensiilor sunt nefondate

Preşedintele Curţii Constituţionale a României, judecătorul Augustin Zegrean, a declarat miercuri că majoritatea membrilor Curţii au ajuns la concluzia că toate criticile aduse Legii pensiilor sunt nefondate.

20 afișări
Imaginea articolului Preşedintele CC: Toate criticile aduse Legii pensiilor sunt nefondate

Preşedintele CC: Toate criticile aduse Legii pensiilor sunt nefondate (Imagine: Cristina Sabau/Mediafax Foto)

"După zece zile de dezbateri şi şase ore şi jumătate de deliberări, s-a ajuns la concluzia că toate criticile aduse acestei legi sunt nefondate. Cu majoritate de voturi s-a decis respingerea sesizărilor şi trimiterea Legii spre promulgare", a spus Zegrean.

Întrebat cum a votat fiecare membru al CC, Zegrean a declarat că legea de organizare şi funcţionare a Curţii Constituţionale a României prevede secretul deliberării şi al votului.

Legea sistemului unitar de pensii publice este constituţională, potrivit hotărârii de miercuri a Curţii Constituţionale, care a respins sesizările PNL şi PSD+PC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici