Preşedintele CNI: Am cerut o informare scrisă despre discuţia cu Alice Drăghici

Preşedintele Consiliului Naţional de Integritate (CNI), Nicu Marcu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că a fost informat verbal despre o discuţie a şefului ANI, Cătălin Macovei, cu avocata Alice Drăghici şi că a cerut o informare scrisă, precizând că situaţia va fi analizată într-o şedinţă a CNI.

153 afișări
Imaginea articolului Preşedintele CNI: Am cerut o informare scrisă despre discuţia cu Alice Drăghici

Preşedintele CNI: Am cerut o informare scrisă despre discuţia cu Alice Drăghici (Imagine: Mediafax Foto)

Iniţial, întrebat de MEDIAFAX, Nicu Marcu declarase că nu ştie despre incidentul cu Alice Drăghici.

"Am fost informat despre discuţia cu doamna Alice Drăghici. Am cerut o informare scrisă, ca să nu vorbim pe vorbe şi a rămas că vor lămuri acest aspect într-o şedinţă, după întoarcea mea la Bucureşti", a mai spus preşedintele CNI.

Nicu Marcu a spus că s-a aflat, luni, la Craiova cu fiica sa, la festivitatea de deschidere a anului şcolar.

Preşedintele ANI, Cătălin Macovei, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că are dovezi care să ateste că discuţia "de o gravitate fără precedent" cu Alice Drăghici, membru al CNI, pe tema cazului Brădişteanu s-a purtat exact în aceşti termeni, precizând că a reclamat incidentul conducerii Consiliului.

"Este un incident extrem de grav, de o gravitate fără precedent aş spune. Am sesizat deocamdată verbal Consiliul Naţional de Integritate (CNI) în acest sens, o voi face şi în scris şi aştept să se ia măsuri", a spus preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Cătălin Macovei.

El a refuzat să facă alte comentarii, subliniind că aşteaptă ca membrii Consiliului să se pronunţe în privinţa atitudinii avocatului Drăghici.

Macovei a conchis precizând că are dovezi care să ateste că discuţia cu Alice Drăghici s-a purtat "exact în respectivii termeni".

Contactat de agenţia MEDIAFAX, preşedintele CNI Nicu Marcu a negat că ar avea cunoştinţă despre vreo reclamaţie din partea lui Cătălin Macovei care să o vizeze pe Alice Drăghici, precizând că este în concediu la Craiova.

Avocatul Alice Drăghici, membru al Consiliului Naţional de Integritate, i-a somat pe inspectorii de integritate, cerându-le să oprească procedura de verificare declanşată în cazul medicului Şerban Brădişteanu, pe care îl apără în procesul de corupţie intentat acestuia de către Direcţia Naţională Anticorupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici